Radio Simplu

Cifrele anunţate de BEC la ora 13:00. Care este situaţia la prezidenţiale în acest moment – Diferenta URIASA între Iohannis si Dancila:

Prezenţa la vot a trecut de 22%, peste 4.000.000 de votanţi prezentându-se la urne, la secţiile din ţară. Prezenţa la vot în mediul urban este mai mare decât în cel rural. Ilfov este, în continuare, județul cu cea mai mare prezență la vot, fiind urmat de Teleorman.

Pentru prima oară în istorie, la alegerile prezidențiale din România, dreapta conduce chiar și dimineața cu 20 de procente, conform datelor de la ora 12.00

La alegerile de până acum, după voturile de dimineață conduceau candidații stângii pentru că, în mod tradițional, electoratul rural ieșea primele ore la vot. Noile cifre arată că dreapta conduce și în sate.

Conform institutelor de sondaje, candidatul dreptei are un avantaj de 20 de procente la ora 12.00.

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Cifre neaşteptate în turul II, ce se întâmplă cu votul din diaspora UPDATE:

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019 TURUL II. Liberalii contează pe un scor zdrobitor pentru actualul președinte, adică un procent de 68-69%, conform sondajelor comandate de partid. De cealaltă parte, liderii PSD speră ca Viorica Dăncilă să ajungă la aproape 40%, considerat un procent solid, care să confirme că social-democrații rămând cel mai important partid din România.

Ultimul sondaj primit de conducerea PSD arăta un scor de 61% pentru Klaus Iohannis și 39% Viorica Dăncilă. PSD speră însă la o prezență cât mai redusă, de maxim 45% în țară, ceea ce este deja destul de puțin probabil, având în vedere afluxul mare la vot din prima parte a zilei. O problemă majoră pentru candidatul PSD este însă și votul masiv din diaspora, care ar putea depăși 750 de mii de persoane la finalul zilei. Asta ar putea însemna, în cazul unei prezențe reduse la vot în țară, de numai 7,5 milioane de români – cum și-ar dori liderii PSD – aproape 10% din totalul voturilor.

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019 TURUL II. Peste un milion de români au votat până la această oră! Potrivit datelor oficiale oferite de Biroul Electoral Central, prezența la vot la ora 10.00 a fost de 6,87%, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Prezența la urne este mai mică comparativ cu primul tur. În diaspora, peste 405.000 de români votaseră deja la ora 10.00. Comparativ, în primul tur, până la aceeași oră, votaseră în Diaspora 315.042 de alegători.

La primul tur de scrutin al prezidenţialelor din acest an până la ora 10,00 se prezentaseră la urne 6,89% dintre alegători.

Loading...