Radio Simplu

Carmen Iohannis, mesaj pentru români după ce a votat: „Nu subestimaţi importanţa zilei de astăzi”

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, i-a îndemnat duminică pe români să voteze la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, relatează Tribuna.

„Am votat şi mă simt bine! Vă invit pe voi, toţi dragi români, să veniţi la vot, să nu subestimaţi ziua de astăzi, importanţa ei şi să o transformaţi într-o zi de glorie. Doamne ajută!”, a declarat Carmen Iohannis. Ea a adăugat că are emoţii pentru finalul acestei zile. „Da, bineînţeles, este o zi foarte importantă”, a răspuns ea întrebărilor jurnaliştilor. Carmen Iohannis a votat la o secţie de vot de la Şcoala Gimnazială nr. 4 din municipiul Sibiu, după ce anterior a participat la slujba religioasă de duminică, scrie tribuna.ro.

Klaus Iohannis, după ce și-a exercitat dreptul la vot: „Astăzi este ziua campionilor cu ştampila VOTAT în mână”

Preşedintele Klaus Iohannis, care candidează pentru al doilea mandat la şefia statului, a votat, duminică, la ora 9.00, la Liceul Jean Monnet din Capitală.

Şeful statului a venit la secţia de votare a preşedinţilor României singur. Soţia sa, Carmen Iohannis a votat şi în primul tur de scrutin la Sibiu. Klaus Iohannis a fost întâmpinat de membrii PNL şi de premierul Ludovic Orban. Alături de preşedinte se află europarlamentarii Rareş Bogdan şi Siegfried Mureşan dar şi şeful de campanie Dan Motreanu. Preşedintele a declarat, după vot, că ziua de astăzi este extrem de importantă. „O zi foarte, foarte importantă astăzi. Eu personal am votat pentru o Românie modernă, o Românie europeană, o Românie normală și vă invit pe toți, dragi români, să veniți la vot!”, a afirmat el. El a continuat: „Astăzi este ziua campionilor cu ștampila „VOTAT” în mână. Dragi români, fiți toți campioni astăzi!” Preşedintele a mărturisit că are emoţii şi are aşteptări, şi anume „să vină cât mai mulţi români la vot”. Despre organizarea scrutinului, şeful statului s-a declarat mulţumit. „Din informaţiile pe care le am până acum, totul este foarte bine organizat, totul va decurge normal. Repet, totul este să se meargă la vot”, a spus el.