Radio Simplu

Celine Dion, în doliu după moartea mamei sale. „Și-a consacrat întreaga viaţă familiei sale”

Mama artistei Celine Dion, Therese Tanguay Dion, a încetat din viaţă joi, la vârsta de 92 de ani, a anunţat vineri canalul canadian TVA, citat de Agerpres.

Artista a scris un mesaj emoționant, pe contul său de Instagram, alături de o fotografie alb-negru de familie, și i-a dedicat unul dintre concertele sale…

Informaţia a fost confirmată, pe Twitter, și de premierul din Quebec, Francois Legault. „Marea noastră familie de locuitori ai Quebecului deplânge o femeie remarcabilă, generoasă şi iubitoare care şi-a consacrat întreaga viaţă familiei sale”, a scris Legault. „Avem o singură mamă, iar cea care a crescut şi călăuzit una din cele mai mari voci ale lumii s-a stins”, a transmis la rândul său ministrul patrimoniului canadian Steven Guilbeault.

Cine a fost Therese

Tanguay Dion Therese Dion, supranumită în provincia canadiană francofonă „Maman Dion” (Mămica Dion), a avut 14 copii, Celine fiind cea mai mică (51 de ani, născută în 1968). Ea i-a lansat şi cariera viitoarei cântăreţe cu aproape 250 de milioane de albume vândute, trimiţându-i o casetă impresarului (şi viitorul soţ al artistei) Rene Angelil, pe când Celine avea 12 ani. Therese Dion a avut, timp de câţiva ani, o emisiune culinară la televiziune, şi-a vândut creaţiile culinare sub marca „Les pâtés de Maman Dion” şi a înfiinţat „Fundaţia Mama Dion” (Fondation Maman Dion), pentru a ajuta copii defavorizaţi din Quebec să urmeze şcoala.

De asemenea, „Maman Dion” a compus melodia „Ce netait quun reve” (N-a fost decât un vis”), care a devenit repede un hit și a făcut-o celebră pe fiica sa.

Bunică a 32 de nepoți, Therese Dion lasă în urmă, totodată, 48 de strănepoţi şi şase stră-strănepoţi, scrie Agerpres.