Radio Simplu

Cel mai bun film din istoria Netflix. Acțiunea peliculei îți va rupe inima în două

„All Quiet on the Western Front” este este o peliculă nemțească, pe Netflix, anti-război din 2022, bazat pe romanul cu același nume din 1929 al lui Erich Maria Remarque. Filmul german este regizat de Edward Berger, îi are în distribuție pe Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Daniel Brühl, Sebastian Hülk, Aaron Hilmer, Edin Hasanovic, dar și pe Devid Striesow.

Criticii de film spun că această peliculă de război este cel mai bun din nișa sa de la „Saving Private Ryan” încoace, poate chiar și mai bun. Acțiunea filmului nu are cum să nu te emoționeze și să-ți smulgă cel puțin câteva lacrimi, ba chiar să te facă să trăiești un sentiment de vinovăție, că îl privești din confortul căminului tău, în timp ce bei un pahar de vin și te relaxezi, în timp ce acum mai bine de 100 de ani, oamenii treceau prin situații terifiante. Iar această comparație nu are cum să nu te miște și să nu te doară.

Mulți dintre cei de pe front nu știu pentru ce se luptă
Filmul a apărut chiar în contextul în care rușii au invadat Ucraina, făcându-te să înțelegi că niciun război nu trebuie să aibă loc și că în timpul acestora mor oameni nevinovați pentru orgoliile unor conducători lipsiți de empatie și cărora nu le pasă de viețile omenești, atâta timp cât ei sunt bine. Deși se află pe front, oameni chiar nu știu pentru ce luptă, mulți nu cred în acele cauze, însă sunt obligați să o facă.

De ce a fost interzis romanul lui Erich Maria Remarque
Romanul lui Erich Maria Remarque a fost interzis, imediat după ce acesta a fost publicat. Motivele sunt ușor de înțeles: propaganda anti-război nu dădea bine într-o lume ce se pregătea avid de încă unul..