Radio Simplu

Cuvântul din limba română cel mai greu de pronunțat. Nu poți să îl rostești nici din 10 încercări

Cum să verifici legalitatea cazinourilor online

Iată care este cuvântul din limba română cel mai greu de pronunțat. Nu poți să îl rostești nici din mai multe încercări.

Cuvântul din limba română cel mai greu de pronunțat. Nu poți să îl rostești nici din 10 încercări

Limba română este considerată cea mai dificilă dintre limbile romanice de învățat, din cauza gramaticii, în principal. Totuși, este și o limbă fonetică, ceea ce o face relativ simplă de scris și de citit.

În momentul de față, limba română are aproximativ 350.000 de cuvinte, dintre care 75-80% sunt de origine latină. Printre ele, există și cuvântul cel mai greu de pronunțat, care este, de fapt, denumirea științifică și medicală a unei anume boli, cunoscută în termeni comuni ca boala de silicoză. Este vorba despre cuvântul Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza.

Care este pluralul cuvântului ecler. Foarte mulți români nu știu forma corectă
Cu ciocolată sau cu vanilie, eclerul este, fără dar și poate, una dintre cele mai consumate și îndrăgite prăjituri de la noi din țară și nu numai. Însă, nu puțini sunt cei care se întreabă care este pluralul acestui cuvânt. Ei bine, noi îți vom oferi răspunsul în rândurile imediat următoare. Este mai simplu decât ți-ai imaginat!

Care este pluralul de la ecler. Cuvântul care-i pune în dificultate pe români
Eclerul este, fără îndoială, una dintre cele mai apreciate prăjituri din România. Ea a apărut la mijlocul secolul al 19-lea și a fost inventată de către un cofetar francez pe numele său Antonin Careme.El este cel a creat forma și gustul eclerului. Mai mult decât atât, Antonin Careme a inventat și profiterolul, un alt preparat care ne încântă papilele gustative.

Întorcându-ne la ecler, trebuie să subliniem că acest termen provine din francezul „éclair”, ce se traduce „fulger” sau „bliț”. Ecler are gen neutru și face parte din categoria substantivelor unde apar neregularități sau forme duble.În mod oobișnuit, un substantiv de genul neutru singural ar avea formă de genul masculin, iar un substantiv de genul neutru plural ar avea genul feminin.

Prin urmare, ecler la singular este un substantiv de gen neutru, iar după forma sa ar fi de gen masculin, așa că la plural ar fi de gen feminin. Așadar, varianta ecleruri se consideră corectă, cu toate că DOOM nu precizează oficial acest lucru, notează stiridinlume.ro.

Cuvintele care nu au formă de plural
Cu siguranță, limba română nu este deloc ușoară, existând o mulțime de persoane care nu știu cum să scrie sau cum să se exprime corect. În plus, ea are și o groază de secrete. Spre exemplu, unele cuvinte nu beneficiază de o formă de plural. Iată câteva dintre acestea:

smântână
curaj
oțet
cinste
onestitate
unt
miere
pască
sare
ulei
fasole
mazăre
piper
sete
lene
foame
oboseală