Radio Simplu

Cei mai plictisitori parteneri de joaca. Catelul nu are noroc cu gemenii

Un catel din rasa Labradoodle a vrut sa se joace cu doi bebelusi de cateva luni. Rezultatul te va amuza.

Probabil ca patrupedul se astepta ca cei doi pui de om sa se comporte exact ca parinti lor si sa ii arunce mingea, pentru ca el sa o aduca inapoi.

Si-a incercat norocul, insa a fost dezamagit.

Chiar si dupa mai multe incercari in care le-a pus mingea in cosuletele in care se aflau, in speranta ca cei doi gemeni vor vrea sa se joace cu el, catelusul nu a renuntat.

Cele mai lungi gene ale unui caine masoara 17 cm si ii apartin lui Ranmaru, din capitala Japoniei, Tokyo, potrivit site-ului www.guinnessworldrecords.com, preluat de Agerpres.

Mai exact, este vorba de genele de la ochiul drept al cainelui, care au fost masurate la 4 septembrie 2014, cand Ranmaru avea 3 ani si 8 luni.

Ranmaru este un caine ce apartine rasei australiene Labradoodle, creata prin incrucisarea unui pudel si a unui labrador.

Spre sfarsitul anilor ’80, un cuplu din Hawaii l-a rugat pe australianul Wally Conron, crescator de caini, sa creeze pentru ei un caine care sa indeplineasca anumite cerinte.

Sotia avea probleme de vedere si isi dorea un caine – ghid, dar sotul era alergic la parul de animale.

Prin urmare, cele doua cerinte au putut fi satisfacute prin incrucisarea raselor labrador, un bun ghid pentru nevazatori, cu pudelul, care nu lasa par.

Detinatorul precedent al acestui record a fost Prince Albert, un caine din rasa Lhasa Apso din orasul Saskatoon, situat in provincia Saskatchewan din Canada.

Prince Albert a intrat în Cartea Recordurilor datorita genelor de la ochiul stang, care masurau, la 27 noiembrie 2004, 13,58 cm.

Genele au rolul de a ne proteja ochii impotriva factorilor externi nocivi. Aceasta se aplica si in cazul cainilor.

In cazul lor, insa, lungimea genelor este determinata de lungimea blanii.

Astfel, rasele de caini cu blana mai lunga au, de regula, si genele mai lungi, pentru a le proteja ochii de propriile fire de par.