Radio Simplu

Ce se întâmplă în corp dacă bei ulei de măsline pe stomacul gol

Poate ai mai auzit de această practică, însă te întrebi la ce ajută ea. Descoperă ce se întâmplă dacă bei ulei de măsline pe stomacul gol!

Uleiul de măsline extravirgin este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase și nutrienți care sunt valoroși pentru sănătatea noastră. Însă, poate că nu te gândeai totuși să-l bei ca atare și pe stomacul gol!

Potrivit specialiștilor de la BrightSide, acest obicei aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate, astfel că iată care sunt principalele motive ca să bei o lingură cu ulei de măsline pe stomacul gol:

Uleiul de măsline este bun pentru colon

De ce să bei pe stomacul gol o lingură cu ulei de măsline? Cercetările arată că uleiul de măsline băut pe stomacul gol protejează celulele de modificări care pot conduce la apariția cancerului. De asemenea, are proprietăți curative pentru colon și este un remediu excelent pentru persoanele care suferă de constipație.

Uleiul de măsline este bun pentru piele, păr, unghii și oase

Acest obicei are un efect benefic asupra unghiilor, a pielii și a părului, redându-le aspectul sănătos. Se știe deja că este un ingredient nelipsit din măștile pentru păr sau ten, însă uleiul de măsline este mult mai eficient atunci când este administrat intern.

Uleiul de măsline curăță ficatul

Dacă bei ulei de măsline pe stomacul gol te asiguri că toate organele interne funcționează normal și elimina toxinele. În special, uleiul de măsline este benefic pentru ficat, deoarece stimulează detoxifierea lui. Pentru un rezultat mai bun se amestecă 2 linguri de ulei de măsline extravirgin cu zeama de la un sfert de lămâie și se consuma dimineața pe stomacul gol.

Uleiul de măsline te ajută să slăbești

Conține o cantitate mare de grăsimi omega-3, adică acele grăsimi bune care conferă sațietate și sunt importante pentru sănătatea organismului.

În plus, studiile arată că atunci când vrei să slăbești este foarte important să consumi grăsimi sănătoase, deoarece acestea stimulează metabolismul. În plus, uleiul de măsline este un bun înlocuitor pentru unt care conține multe calorii și nu este recomandat spre consum dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.

Uleiul de măsline întărește sistemul imunitar

Tot grăsimile sănătoase sunt responsabile cu acest efect benefic asupra sistemului imunitar. Consumă zilnic o lingură cu ulei de măsline pe stomacul gol, deoarece aduce multe beneficii pentru sistemul imunitar.

Uleiul de măsline protejează inima de boli

Există două tipuri de colesterol, cel bun (HDL) și cel rău (LDL), iar uleiul de măsline abundă în grăsimi sănătoase care măresc nivelul colesterolului bun. Astfel, inima ta este protejată de boli grave.

Include uleiul de măsline în alimentația ta alături de o dietă echilibrată care cuprinde cereale integrale, legume și fructe pentru a proteja sistemul cardiovascular.

Uleiul de măsline reduce inflamațiile din corp

Este unul dintre cele mai bune remedii cu efect antiinflamator în corp, de aceea ai un alt motiv ca să bei ulei de măsline pe stomacul gol.

Uleiul de măsline controlează nivelul glicemiei

Cercetările arată că uleiul de măsline scade colesterolul rău și nivelul glicemiei din sânge. Acest efect este benefic pentru persoanele care suferă de diabet.

Uleiul de măsline protejează creierul

Datorită compușilor din conținutul său, uleiul de măsline extravirgin sau presat la rece protejează creierul de maladii grave precum Alzheimer, scade riscul de depresie și îmbunătățește memoria.