Radio Simplu

Amestec benefic în cazul ficatului gras

În ultimii ani, s-au înmulțit cazurile persoanelor diagnosticate cu ficat gras. Totul se datorează consumului din ce în ce mai crescut de alimente nesănătoase. Ele sunt foarte dăunătoare sănătății ficatului.

Boala cunoscută drept ”ficat gras” este una întâlnită frecvent și se produce din cauza acumulărilor de grăsimi în ficat. Boala se manifestă prin durere în zona superioară superioară a abdomenului (unde este localizat ficatul) și este destul de dificil de tratat.

Persoanele diagnosticate cu ficat gras au diverse simptome, printre care și oboseala accentuată.

Vestea bună este că există un remediu natural care poate trata ficatul gras și este foarte eficient.

Nu îl veți afla din rețetele medicilor, dar specialiștii în medicină alternativă îl recomandă.

Aveți nevoie de:

2 lămâi

2 sfecle roșii de mărimi medii

2 cești cu apă minerală

Înainte, curățați sfecla de coajă, o tăiați bucăți și apoi o faceți piure la blender. Adăugați apoi zeama de la lămâi și apa, după care amestecați bine.

Pentru cele mai bune rezultate, specialiștii recomandă consumul acestui smoothie de trei ori pe săptămână. Vă va purifica organismul și sângele, având o puternică acțiune detoxifiantă și vă va curăța ficatul de grăsimea acumulată.

Un alt suc remediu pentru vindecarea ficatului dv. este amesctecul din: 2 lămâi, 2 cești cu suc de mere proaspăt stors, 500 ml de suc de pătrunjel, jumătate de cățel de usturoi, o bucată mică de ghimbir, 80 ml ulei de măsline și o ceașcă de ceai de plante.

Amestecați totul la blender și beți 5 zile la rând, cu 2 ore înainte de masa de pranz. Vă va curăța ficatul, starea de sănătate va fi vizibil îmbunătățită și vă veți simți plini de energie.

Steatoza (ficatul gras) reprezinta acumularea de grasime la nivelul ficatului. Cand este prezenta si inflamatia (obiectivata de cele mai multe ori prin cresterea valorilor unor enzime hepatice numite transaminaze), boala se numeste steatohepatita si poate progresa catre ciroza si chiar hepatocarcinom (cancer al ficatului).

Steatoza implica acumularea de trigliceride si alte lipide la nivelul hepatocitelor, ca urmare a unui metabolism defectuos al acizilor grasi care ar putea fi cauzat de un dezechilibru intre aportul energetic si arderi, prin afectarea mitocondriilor (precum in cazul alcoolului), prin insulino-rezistenta sau prin afectarea receptorilor si enzimelor implicate in acest proces metabolic.

Ficatul gras prezinta doua tipuri principale:

– steatoza alcoolica

– steatoza non alcoolica

Singura diferenta dintre cele doua este consumul de alcool. Daca depaseste 20 g pe zi la femei si 30 g pe zi la barbati, putem vorbi de steatoza alcoolica.

Majoritatea pacientilor cu steatoza nu prezinta simptome, dar unii dintre ei pot raporta oboseala, slabiciune sau durere subcostala dreapta. Multi se prezinta pentru analize modificate ale functiei hepatice, descoperite intamplator, la examenele de rutina.

Boala hepatica avansata se caracterizeaza prin simptome de gravitate precum icter, edeme sau ascita (lichid in cavitatea peritoneala). La examenul fizic, se mai poate decela hepatomegalie (marirea in dimensiuni a ficatului), iar in cazuri mai avansate (ciroza), apare si splenomegalie (marirea in dimensiuni a splinei

Steatoza si indeosebi steatohepatita pot progresa spre ciroza si insuficienta hepatica, precum orice alta boala hepatica cronica.

Progresia catre ciroza este mai rapida in cazul consumului de alcool, sau al unei alte afectiuni hepatice concomitente, ca de exemplu o hepatita cronica virala. Lipsa controlului hiperlipidemiei si al diabetului poate accelera progresia spre fibroza.

Carcinomul hepatocelular poate aparea, riscul fiind acelasi cu al altor forme de boala hepatica.

Prognosticul depinde de stadiul bolii.

Steatoza:are un prognostic bun daca se renunta la consumul de alcool si pacientul scade in greutate si respecta dieta. Numai 1-2% dintre pacienti evolueaza catre ciroza dupa circa 20 ani. Obezitatea si rezistenta la insulina sunt totodata si factori de risc si pentru diabet zaharat, boli cardiovasculare si renale.

Steatohepatita:10% pana la 12% dintre pacienti vor progresa spre ciroza in aproximativ 8 ani. Aceasta rata este similara cu aceea a progresiei spre ciroza in cazul bolii alcoolice a ficatului.