Radio Simplu

Ce mare și frumoasă s-a făcut Eliza, fiica Adrianei Iliescu! Ce mai vârstnică mamă din România își întreține copilul de 14 ani dintr-o pensie modestă

În urmă cu 14 ani, Adriana Iliescu intra în Cartea Recordurilor ca cea mai vârstnică mamă din lume după ce a născut o fetiță la 66 de ani. Astăzi are 81 de ani și își întreține fiica dintr-o pensie de circa 2000 de lei.

În 2005, știrea că Adriana Iliescu va aduce pe lume un copil la înaintata vârstă de 66 de ani făcea înconjurul lumii. După ce a găsit un medic dispus să se implice în acest caz, fosta profesoară universitară a născut-o, cu ajutorul unui tratament de fertilizare, pe Eliza, intrând astfel în Cartea Recordurilor.

Între timp recordul a fost detronat dar, la 14 ani distanță de la nașterea Elizei, cele două continuă să atragă atenția. Dacă Adriana Iliescu e cea mai vârstnică mamă din România, fosta profesoară de limba română a ținut ca fiica ei să fie o școlăriță precoce, astfel că a dat-o la școală de la cinci ani. Prin urmare, Eliza a intrat acum în clasa a X-a, fiind elevă la Liceul Dimitrie Paciurea din București.

Ce pensie are cea mai vârstnică mamă din România, după o carieră universitară

Cea mai vârstnică mamă din România are în prezent 81 de ani și locuiește cu fiica ei într-un apartament modest din Drumul Taberei. Conform unui interviu acordat Kanal D, Adriana are o pensie de 2000 de lei, din care asigură necesarul micii familii.

Fosta profesoară universitară nu se plânge însă de pensie, așa cum a declarat anul trecut. Comparativ cu a altora, pensia mea este frumușică. Am o pensie de aproape 2000 de lei. Nu sunt mulți bani pentru două persoane, dar nici puțini. Dacă chibzuim acești bani foarte bine, ne ajung și, Slavă Domnului, ne descurcăm! Nu ne plângem, alți pensionari o duc mai greu. Facem cumpărături de la piață, gătim, ne aprovizionăm din vară pentru iarnă și avem grijă pe ce cheltuim. Suntem atente și la reducerile de la mall. Când încep și aud de ele, profit ca să o înnoiesc pe Eliza. Cumpăr un tricou, o bluză, o fustiță, ce îi trebuie oricărui copil’, a declarat Adriana pentru Wowbiz.

Foto: Kanal D, Libertatea