Radio Simplu

Ce a pățit o femeie din Iași, în timp ce mânca într-un fast-food din mall: „Văd un om al străzii mergând agale

GALERIE FOTO (2)

O femeie din Iași, în timp ce mânca într-un fast-food din mall, a avut parte de o întâmplare mai puțin plăcută. Femeia mânca alături de prietena ei atunci când a văzut un om al străzii, care mergea uitându-se la vitrinele cu mâncare.

Femeia a realizat că acel bărbat probabil nu mâncase de ceva vreme, așadar s-a ridicat de la masă și l-a întrebat ce vrea să mănânce, acesta fiind extrem de recunoscător pentru gestul ei.

Însă, o întâmplare mai puțin plăcută a avut loc. Femeia a povestit totul pe o rețea de socializare.

„Nu poți dărui ceea ce nu ai și ceea ce nu ești. O întâmplare din seara asta mi-a lăsat un gust amar. Ieșiți după ceva vitamine pentru un cățel, am dat nas în nas cu o prietenă. Zice: hai să mâncăm ceva. Stând noi frumos la masă si povestind, văd un om al străzii mergând agale și privind vitrinele cu bunătăți. Nu cerea, nu cerșea, ci doar privea mergând încet. Mă ridic, merg spre el și îl întreb:
„Ți-e foame? Ce vrei să mănânci? Hai să-ți iau ceva”. „Nu știu, ce vreți dumneavoastră”. „Vrei la pachet sau aici?”. „Aș mânca aici… e cald și bine”.

O rog pe domnișoara care servea să îi dea un sandvici mare cu șnițel, o bucată mare de pizza și un suc. Dintr-o dată lângă el se înființează o (oare să-i spun doamnă)… o cucoană de la pază care dorea ca „cerșetorul” să iasă afară. Mă abțin cu greu și îi explic cât pot eu de frumos că domnul va lua masa. Ea – nu și nu. Să iasă afară. Prin cască își cheamă colegul, poate așa va reuși. Îi explic omului că domnul este cu mine și va servi masa la masa noastră.

Puțin mai omenos, agentul de pază spune „bine, doamnă”, își ia colega și pleacă. Stau și mă întreb: „asta e adevărata față a României? Aștia suntem? Nu a intervenit nimeni. Nu a spus nimeni: ” lasă, femeie, omul să mănânce, poate nu a mâncat de zile”. Toți priveau și nimeni nu spunea nimic. Da, noi ăștia norocoșii, binecuvântații, privim și atât… Te-ai gândit vreodată „eu ce-aș fi făcut dacă?” Tu ce ai face dacă peste noapte ai rămâne doar cu ce ai pe tine? Nu e o postare pentru felicitări sau like uri (am trecut de faza asta). E o invitație la introspecție.
Dacă privim atent în jur, vedem că mâine nu e garantat nimănui. Nu uita să fii recunoscător pentru binecuvântările din viața ta”, a scris femeia din Iași pe Facebook.