Radio Simplu

Casa lui poate fi considerata o „caverna”, insa interiorul e modern

Au râs de „omul cavernelor” pentru stilul său de viaţă – când văd interiorul, toţi rămân fără cuvinte

Presiunile vieţii moderne nu reprezintă deloc un moft, ci chiar un fapt real. Oricare dintre noi şi-a imaginat măcar o dată în viaţă cum ar fi să se îndepărteze de stresul cotidian şi să fugă într-un loc izolat, acolo unde liniştea şi relaxarea să înlocuiască agitaţia unui oraş.

Angelo Mastropietro este unul dintre oamenii care au făcut ca acest vis măreţ să devină realitate.
Viaţa nu s-a dovedit a fi deloc una uşoară pentru Angelo Mastropietro, un bărbat de 38 de ani, originar din Worcestershire.

După ce s-a bucurat foarte mulţi ani de o carieră plină de succes, aflându-se în fruntea unei companii de recrutare din Australia, Angelo s-a îmbolnăvit subit, iar diagnosticul a fost unul crunt – scleroză multiplă.

Boala a evoluat către o paralizie temporară, iar după tratamentul potrivit lucrurile au început să se îndrepte. Angelo a realizat atunci că totul este atât de trecător şi a încercat să caute să trăiască o viaţă cât mai simplă şi liniştită, departe de agitaţia oraşului. O idee ce părea absurdă la început a prins apoi contur în cel mai frumos mod.

Cu multă muncă şi devotament, Angelo a transformat o peşteră abandonată de peste 700 de ani din pădurea Wyre într-o casă frumoasă şi uluitoare. El a petrecut peste 1000 de ore la construcţia acestei locuinţe de vis,. În ciuda faptului că este construită din piatră, a modernizat-o foarte mult şi chiar a are internet Wi-Fi.

Bugetul investit în acest cămin uimitor nu a fost deloc unul neglijabil, costurile ajungând în total la 230.000 de dolari. Angelo îşi foloseşte în prezent peştera ca pe o casă de vacanţă, dar speră ca în curând să se poată muta definitiv aici.