Radio Simplu

Când roboții au intrat pe scenă nu știau ce fel de număr urmează

Trupa de dansatori din Ucraina Light Balance a uluit audiența în una dintre audițiile sezonului “America’s Got Talent din 2017, până acolo încât gazda emisiunii, Tyra Banks, a mers la masa juraților și a apăsat butonul de aur care i-a trimis direct în semifinale, la etapele care se filmau în direct.

Unii fani din mediul online nu au fost de acord cu gestul prezentatoarei, spunând că au irosit șansa unui alt posibil concurent, dar mai sunt persoane care au susținut că aceasta a ales să trimită mai departe un număr de divertisment cu totul și cu totul special.

Trupa Light Balance au ieșit cu mult în evidență față de celelalte grupuri de dansatori de la această emisiune, folosind lumini de neon pe costumele lor pentru a face o coregrafie specifică prin care dansatorii să atragă atenția și cu aceste lumini, nu doar cu pașii de dans.

Au dansat în întuneric pentru a maximiza efectul, iar trupa din Ucraina a primit patru răspunsuri pozitive de la membri juriului, Simon Cowell, Heidi Klum, Mel B și Howie Mandel – dar asta nu a fost destul pentru prezentatoarea Tyra Banks.

Aceasta a apărut repede pe scenă atunci când și-au terminat prestația și le-a spus că este uluită și uimită de talentul lor și că este foarte impresionată de stilul prezentat.

Spre deosebire de ceilalți concurenți care au primit șansa de a ajunge direct în semifinale, trupa Light Balance nu s-a folosit de nicio poveste personală siropoasă sau tristă care să lase publicul în lacrimi.

În schimb, aceștia s-au folosit de talent, originalitate, ambiție și dorință. Deși trupa nu a câștigat emisiunea, un alt dansator a fost mândrul câștigător al premiului sezonului opt, dansatorul japonez Kenichi Ebina, cel care s-a folosit de imagini pe fundal pentru a-l ajuta să își spună povestea.

Totuși, faptul că prezentatoarea emisiunii a simțit nevoia să vină pe scenă lângă ei și să facă acest gest, de a-i trimite mai departe, sărind mai multe etape eliminatorii, presupune că trupa a avut o idee revoluționară care chiar a atras foarte tare publicul.

Serios, cum să nu fim impresionați?

Trupa Light Balance și-a mai încercat norocul în cadrul unui concurs de talente televizat atunci când a participat la emisiunea Britain’s Got Talent în 2014. Chiar dacă dansul a fost diferit, asemenea melodiei, bineînțeles, trupa s-a descurcat admirabil și în emisiunea din 2014 din Marea Britanie.

Atunci, aceștia au terminat pe locul patru în cadrul semifinalelor, dar nu au primit aceeași reacție ca în cazul emisiunii americane.

O astfel de coregrafie care iese în evidență cu ceva atât de bine pus la punct nu are cum să nu primească aprecieri, mai ales atunci când vine vorba despre originalitate.

Prestația trupei Light Balance are peste patru milioane de vizualizări pe Youtube și zeci de mii de aprecieri și comentarii.

Oamenii vor aprecia mereu inovația și o echipă care muncește din greu pentru ca cel mai mare vis să se îndeplinească.