Radio Simplu

Când a intrat pe scenă jurații nu și-au dat seama ce avea să urmeze

Cu pletele sale lungi și instrumentul bine ținut sub bărbie, Lettice Rowbotham a făcut un spectacol de zile mari la concursul de talente din Marea Britanie.

Lettice pare o adevărată divă, dar este extrem de capabilă să cânte la vioară într-un mod cu totul specific.

Fata a reușit să cânte un medley la vioara electronică, inclusiv melodia Counting Stars a truperi One Republic. Înainte de reprezentația sa, juratul David Walliam i-a spus lui Lettice că este, probabil, cea mai fandosită concurentă care a participat la concurs.

De asemenea, acesta a adăugat: cel mai probabil ești cea mai fandosită femeie care a pus piciorul în Birmingham.

Fata care avea vârsta de 24 de ani la vremea audiției, s-a născut în Surrey și are o prezență cu adevărat specială, ieșind în evidență chiar înainte să apară pe scenă, în culise.

Aceasta era îmbrăcată în negru, purta o vestă de blană și cizme până la genunchi.

Lettice Rowbotham a fost atrasă de vioară pentru prima dată atunci când avea vârsta de trei ani, după ce a văzut pe cineva cântând pe stradă la acest instrument, în apropierea casei ei.

Părinții ei i-au oferit o vioară de plastic la vârsta de patru ani, iar aceasta spune că a fost furioasă și că și-a dorit o vioară adevărată, ceea ce s-a și întâmplat, de altfel.

Cântecele și arcul său au format sunete extraordinare, făcând trecerea de la o melodie la alta cu mare ușurință, reușind să îi smulgă un zâmbet și celui mai dur jurat, Simon Cowell, la 20 de secunde de când a început să cânte.

Energia pe care a transmis-o Lettice juriului și publicului din sală și de acasă a fost cel puțin palpabilă.

Povestea audiției sale este destul de amuzantă: aceasta a refuzat, înițial, să mai apară în concurs, dar, persoanele dragi din jurul ei au făcut totul posibil.

Aceasta a explicat: atunci când surorile mele Felicity și Bunty au aflat că nu mai vreau să merg, au pus la cale un plan, împreună cu prietenul meu Will.

Aceștia m-au luat de la o petrecere la ora șase dimineața. Felicity era în mașină cu vioara mea și m-a anunțat că suntem în drum spre Birmindham și că voi da audiție pentru acest concurs.

În ceea ce privește numele ei (lettice înseamnă salată în limba engleză), fata spune că i se pare grozav, în special pentru că nimeni nu îi va uita numele vreodată, că face parte din engleza veche și că mama sa l-am văzut pe un tablou.

Aceasta mai spune că nu a mai întâlnit nicio altă persoană cu numele acesta, dar că a întâlnit, în schimb, un cățel numit așa.

Lettice a avut un mare impact asupra juraților și publicului de la consursul de talente al Marii Britanii, chiar înainte să cânte, pentru că postura sa de clasă superioară a atras atenția imediat.

Educația sa i-a costat pe părinții ei în jur de 30.000 de lire sterline pe an.