Radio Simplu

Câinele refuza să părăsească burta stăpânei gravide

GALERIE FOTO (6)

Alhanna Butler, în vârstă de 21 de ani şi logodnicul ei, Ricky, în vârstă de 25 de ani, trăiesc în Doncaster, South Yorkshire, împreună cu fiul lor Lincoln şi cu animalul de companie al familiei, căţeluşa Keola.

Dacă nu era Keola, o femelă din rasa Akita American, Alhanna şi fiul ei probabil că nu ar mai fi fost astăzi în viaţă.

Pe vremea când Alhanna era însărcinată cu Lincoln, aceasta a început să aibă dureri ascuţite în zona lombară.

S-a dus la spital, dar doctorii i-au spus că nu este cazul să se îngrijoreze. Au asigurat-o că este un efect secundar al sarcinii şi că va trece de la sine.

Aşa că Alhanna s-a întors acasă şi şi-a văzut de viaţa ei obişnuită. Ştia totuşi că ceva nu era în regulă cu corpul ei. Şi nu era singura; Keola simţea, evident, la fel.

Căţeluşa a început să se comporte ciudat când era acasă. Uneori stătea cu privirea aţintită la Alhanna. Alteori stătea lipită de stăpâna ei şi părea îngrijorată şi agitată când Alhanna ieşea din casă.

Era un comportament pe care Alhanna nu îl mai văzuse niciodată la câinele ei iubit.

Lucrurile au escaladat când Keola a început să o înghiontească pe Alhanna şi să mârâie în mod constant. În cele din urmă, Alhanna a ascultat avertismentul câinelui şi s-a întors la spital, potrivit publicaţiei britanice Daily Mirror..

„Mama mea m-a sunat şi mi-a spus: Ţine cont de instinctul câinelui tău, încearcă să-ţi spună ceva”, a declarat Alhanna.

Odată ajunsă la spital, Alhanna a fost supusă unor investigaţii amănunţite. După o examinare atentă, ea a fost internată de urgenţă la terapie intensivă.

Acolo ea a aflat că viaţa ei atârna de un fir de aţă.

S-a dovedit că Alhanna avea o dublă infecţie la rinichi provocată de o bacterie rezistentă la antibiotice, care o ucidea încet din interior.

Medicii i-au spus că dacă ar mai fi stat câteva săptămâni fără tratament, ar fi putut să moară. Timp de două săptămâni s-a luptat pentru viaţa ei în spital, în timp ce doctorii au făcut tot ce au putut pentru a o salva atât pe ea, cât şi pe copilul din pântece.

Medicii au fost nevoiţi să creeze un nou antibiotic în laborator, unul special conceput pentru a trata infecţia Alhannei.

Din fericire, în cele din urmă ea a fost salvată, iar naşterea a mers conform planului. Fiul ei, Lincoln, a venit pe lume fără complicaţii.

Câinii sunt recunoscuţi pentru capacitatea lor de a detecta anumite forme de cancer şi boli. Mai mult de atât, există anumiţi patrupezi care sunt dresaţi special pentru a detecta cancerul de piele, pur şi simplu mirosind leziuni ale pielii.

Poate că povestea Alhannei este doar o coincidenţă norocoasă, dar există şanse destul de mari ca Keola să fi simţit ceva care nu era în regulă. Capacitatea câinilor de depista astfel de lucruri este cu adevărat incredibilă – iar Keola este doar un alt exemplu în acest sens.

„Nu am nici cea mai mică urmă de îndoială că atât eu, cât şi Lincoln, nu am fi aici astăzi dacă nu ar fi fost Keola”, a spus Alhanna.

Tânăra mamă susţine, de asemenea, că nu este prima dată când Keola face dovada celui de-al şaselea simţ. Căţeluşa a fost prima care a anunţat-o că este însărcinată.

„Am făcut test după test, dar fără noroc. Au continuat să fie negative. Într-o zi am făcut un test care ieşise negativ şi am plecat la cumpărături”, a explicat Alhanna.

„Când ne-am întors, Keola căutase prin coşul de gunoi şi luase testul de sarcină de acolo. Niciodată nu se atinsese de acel coş, aşa că a fost cu totul ciudat. Era aşezată cu testul în faţa ei ca şi cum încerca să ne spună ceva.”

La scurt timp după ce micul Lincoln s-a născut, sănătos şi puternic, el şi Keola au dezvoltat o legătură inseparabilă.

Câţiva ani mai târziu, Keola şi Lincoln sunt încă cei mai buni prieteni!

Poate că nu este deloc ciudat, având în vedere cele de mai sus.