Radio Simplu

Adorabil! Un pui de elefant se joacă în mijlocul străzii cu un stol de păsări

Este ceva legat de animale care ne încălzește inimile complet. Atunci când vedem animalele fericite într-un mediu sigur, suntem fericiți de la sine. Atitudinea lor relaxată și energia pozitivă pe care o emit acestea atunci când zâmbesc, se joacă cu alte animale sau când fac o figură amuzantă reprezintă unul dintre cele mai bune lucruri pe care ni le oferă viața.

Într-unul din filmulețele virale înregistrate în Parcul Național Kruger din Africa de Sud, un elefant nou născut descoperă păsările pentru prima dată și se hotărăște că acestea sunt incredibil de fascinante. Atunci când îi vedem reacția și dorința de a se juca cu acestea nu putem să spunem decât că este adorabil!

Păsările din imagini par, de asemenea, destul de intrigate de puiul dulce și inofensiv pentru că zboară în jurul lui, cel mai probabil cu scopul de a-l proteja. Elefantul aleargă dintr-o parte în alta a drumului cu un zâmbet inocent pe față în timp ce îți privește noile prietene zburătoare cu multă curiozitate.

Se poate spune că prima lui interacțiune cu aceste animale a fost una pozitivă! Pe măsură ce urmărim imaginile, ne gândim că puiul de elefant își dorește în secret să zboare alături de ele! Cel mai probabil, acesta se întreabă cum poate să facă și el la fel.

În timp ce sunt două creaturi complet diferite, una este mamifer, cealaltă nu, acestea se pare că au avut o serie de interacțiuni pozitive de-a lungul istoriei în ciuda diferenței masive în ceea ce privește mărimea și apariția generală.

Multe persoane sunt conștiente de faptul că graurul african, de exemplu, are o relație foarte bună cu elefanții, ajutându-i să scape de păduchi, de căpușe sau alt parazit foarte mic de pe corp care poate cauza boli. Asta le ajută și pe păsări pentru că primesc, practic, o masă gratis.

Graurii africani mai ajută elenții și sub alte aspecte, în special puii de elefanți prin a scoate sunete zgomotoase ca și semne de avertizare atunci când cred că ar putea fi în pericol. Este absolut incredibil cum au reuțit anumite animale să formeze anumite legături.

Lumea din jurul nostru vorbește prea des despre cercul vieții, despre prădători și pradă, dar nu vorbim destul de des despre interacțiunile pozitive dintre animale diferite ca specie și cum se pota ajuta acestea între ele.

Tocmai de aceea putem aprecia imaginile cu puiul de elefant care nu își dorește decât să descopere lumea din jurul lui și să își facă prieteni. Filmulețul a devenit viral și a strâns peste 11 milioane de vizualizări pe Youtube, dar și zeci de mii de aprecieri și comentarii.

Oamenii și-au exprimat aprecierea pentru micuțul elefant care a ajuns să fie cunoscut în toată lumea. Aceștia sciu în comentarii cât de îndrăgostiți sunt de animăluț și cât de mult apreciează elefanții, în general, pentru că sunt ființe inteligente, blânde și extrem de familiste.

Mai mult, persoanele din comentarii încurajează pe toată lumea să tragă semne de alarmă împotriva braconajului care distruge viețile elefanților pentru fildeș sau chiar pentru carne.