Radio Simplu

Biscuiți delicioși de casă, preparați în doar 15 minute

Chiar și adulții ar fi de acord că cele mai bune prăjituri sunt cele făcute în cantități mari, din ingrediente simple, pentru perioada sărbătorilor, eventual în bucătăria bunicii.

Dacă vrei să îți amintești acele perioade sau pur și simplu să ai deja ceva potrivit pentru o cană de ceai dimineața, poți să faci o rețetă extrem de simplă și de iubită dintotdeauna.

Este vorba despre biscuiții de casă care se fac foarte repede și foarte ușor, dar de fiecare dată ies minunați. Rețeta noastră te va ajuta să obții niște biscuiți crocanți cu aromă de lămâie. LA final vei avea aproximativ 30 de biscuiți foarte frumoși și foarte gustoși.

Ca să îi pregătești vei avea nevoie de 125 de grame de unt ținut la temperature camerei, de 100 de grame de zahăr, de un ou, de 200 de grame de făină, de coaja rasă de la 2 lămâi, de un sfert de linguriță cu praf de copt, de puțină sare și de 3 linguri cu zahăr.

Bate pentru început untul moale cu zahărul până în momentul în care vei obține o compoziție mai spumoasă. Adaugă mai apoi și oul și amestecă din nou ca să obții un amestec aerat și pufos. Completează amestecul cu făina, cu lămâia rasă, cu cu Praful de copt și cu sarea.

Combină toate ingredintele foarte bine ca să obții un aluat care să se întindă foarte bine. Învelește aluatul cu folie alimentară și ține-l la rece în frigider pentru aproximativ 2 ore.

Între timp pornește cuptorul și setează-l la temperature de 180 de grade Celsius. După ce s-a scurs timpul de răcire al aluatului poți să începi să modelezi prăjiturile.

Va fi nevoie să montezi forma specială în mașina de tocat carne, și să tai mai apoi biscuiții de lungimea de care o vrei. Această variantă este mult mai simplă. Dar în cazul în care nu ai la dispoziție așa ceva poți să apelezi la varianta clasică.

Și anume trebuie să întinzi aluatul într-o foaie foarte subțire cu grosimea de aproximativ 5 milimetri. Ai grijă să pui însă înainte destulă făină pe masa, în așa fel încât să nu ți se lipească aluatul.

Și dacă nu ai niciun fel de formă special poți să folosești un pahar obișnuit ca să dai o formă rotunda prăjiturilor tale. Alege o tavă cu pereții mai înguști, dar cu suprafața mai lată, ca să îți încapă toți biscuiții fără ca să stea înghesuiți.

Poți să o ungi cu unt sau să o tapetezi cu hârtie de copt dacă nu vrei să te complici la curățarea vaselor după gătit.

După aceea aranjează frumos și ordonat biscuiții la distanțe cât de cât egale în tava de copt. Presară peste ei zahăr, de preferat brun și coace-I la cuptor pentru aproximativ 10 minute.

Trebuie să urmărești ca marginile biscuiților să fie rumene. Dacă vrei îi poți decora și cu zahăr pudră sau cu orice alte ingrediente îți dorești, după gust și după preferințe. Avantajul acestor biscuiți este că se fac ușor, dar mai ales că rezistă mult în timp.