Radio Simplu

Beneficiile sucului de lămâie

Din ce în ce mai mulți oameni fac diferite schimbări în viețile lor pentru un mod de viață cât mai sănătos. Cel mai des oamenii își schimbă meniul zilnic, introduc exercițiile fizice printre ocupațiile cotidiene sau renunță la viciile pe care le au.

O idee la fel de bună, cu foarte multe efecte pozitive pentru sănătate este și apa caldă cu lămâie. Sucul acesteia este un foarte bun antioxidant. În conținutul lui se găsește calciu, foarte multă vitamina C, B, uleiuri esențiale, și alte substanțe sănătoase și utile pentru organism.

Dacă te vei obișnui să îl consumi în fiecare zi vei observa cum vei avea o digestie mai bună, cum vei avea un sistem imunitar mult mai puternic, vei pierde chiar și câteva kilograme în exces și în general vei ave o stare de sănătate mult mai bună.

Dacă te confrunți cu problema coșurilor poți apela cu încredere la acest remediu simplu, ieftin, dar foarte eficient.

Pur și simplu trebuie să înmoi un disc demachiant în sucul de lămâie și să tamponezi ușor pe zonele afectate. Vei scăpa atât de impurități cât și de excesul de sebum.

Lămâia previne apariția calculilor renali, deci împiedică și apariția pietrelor la rinichi. Așa cum s-a demonstrat de-a lungul timpului, folosirea acestui fruct deosebit întărește sistemul imunitar.

Lămâia are mai multe vitamine, care adunate, pot să reducă nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, lămâia mai conține și pectină, element care contribuie la reglarea nevoii de a mânca.

Pe de altă parte digestia se va îmbunătăți iar bila va putea să funcționeze mult mai bine. În cazul în care ai probleme cu pancreasul trebuie doar să bei în timpul mesei apă cu lămâie și vei scăpa de orice afecțiune.

În altă ordine de idei, o altă utilitate dovedită de lămâie este și în cazul gripelor sau a răcelilor. Acest lucru este posibil datorită cantității mari de vitamina C din organism.

Lămâia are în general proprietăți antibacteriene și este un antioxidant foarte bun și de aceea te poți baza pe ea mai ales în sezonul rece.

Pentru femeii, dar nu numai, sucul de lămâie mai este bun și pentru înlăturarea petelor de pe unghii, dar și în cazul în care acestea se rup ușor pentru că le ajută să se întărească în mod natural. Dacă faci foarte mult efort fizic și te simți foarte slăbit, poți să bei sucul de lămâie pentru că acesta te ajută să îți revii și să fii mult mai energic.

De obicei inflamațiile din organism au loc din cauza acidității prea mari. În acest caz poți consuma sucul de lămâie care va contribui la eliminarea acidității.

Lămâia mai este bună și pentru momentele în care ai consumat alimente care ți-au picat prost sau cu care te-ai intoxicat pentru că ameliorează orice senzație de rău pe care o ai din cauza intoxicațiilor.

Sportivii, de performanță sau nu, pot să folosească sucul de lămâie dacă suferă din cauza durerilor de mușchi. Sucul trebuie consumat imediat după exercițiile fizice, pentru cele mai bune efecte. Și nu în ultimul rând, sucul de lămâie este foarte bun pentru protejarea articulațiilor.