Sfecla roșie este unul dintre cele mai complexe produse alimentare pentru că are un conținut foarte bogat de substanțe nutritive.
La prima vedere sfecla roșie nu este un aliment foarte gustos, dar de fapt este unul foarte sănătos și necesar pentru buna funcționare a organismului.
În primul rând sfecla roșie este recomandată de specialiști în curele de detoxifiere, dar și pentru tratarea unor boli. Astăzi îți vom prezenta o rețetă de apă de sfeclă. Aceasta a fost inventată de către unul dintre cei mai buni fitoterapeuți din țara noastră. Estet un foarte bun remediu pentru toate bolile care pot să atace sistemul respirator.
Printre acestea se numără bronșitele cronice, dar și cele acute, pneumonii, sau chiar tuberculoze. Se poate combina foarte bine cu alte tipuri de tratament, se face repede și vine cu foarte multe beneficii pentru sănătate.
Pregătește 2 borcane de câte 10 litri fiecare și 2 kilograme de sfeclă roșie curățată și dată prin răzătoare. Pune sfecla roșie într-un borcan, iar după acea pune în el apă clocotită până când se umple.
Chiar de a doua zi poți să începi să consumi din acea compoziție, dar doar lichidul. Ba chiar mai mult, specialiștii ne recomanda să îl înlocuim cu apa obișnuită, ceea ce înseamnă că într-o zi putem să bem câte 2 litri de apă de sfeclă.
Când vezi că se termină lichidul, pregătește după același principiu și al doilea borcan. Un alt sfat venit din partea medicilor este să ținem această cură 3 luni de zile fără nicio pauză sau vreo abatere.
Valeriu Popa, fitoterapeutul despre care am menționat la început, a mai elaborat și alte rețete, la fel de bune și de necesare pentru sănătatea organismului.
Pentru pneumonie vei avea nevoie de 1 kilogram de miere, și 300 de grame de mentă proaspătă, tăiată mărunt, pe care va fi nevoie să le amesteci. Ia din acest amestec câte 1 lingură de 3 ori pe zi, cu aproximativ 20 de minute înainte de masă.
De asemenea tot pentru pneumonie poți să mai faci un amestec pe bază de miere, doar că de această dată va fi nevoie să folosești nucșoară. Pisează o nucșoară, 20 de grame de piper, 50 de grame de semințe de în, amestecă aceste ingrediente cu 200 de grame de miere. Ia din acest amestec câte 1 linguriță în fiecare dimineață pe stomacul gol.
Un alt remediu pentru pneumonie mai este și ovăzul, în special fulgii de ovăz. Ia 10 linguri cu ovăz și fierbe-le în 2 litri de apă pentru aproximativ un sfert de oră. Bea din această fiertură doar lichidul, după ce îl strecori. Tratamentul trebuie să dureze 7 săptămâni, fără pauză.
Și acest remediu poate fi înlocuit cu apa. O altă rețetă foarte cunoscută făcută de reputatul fitoterapeut este și cea pentru tusea rebelă.
Ia un știulete de porumb cu tot cu boabe și cu coceanul roșu. Spală-l foarte bine iar după aceea pune-l să fiarbă într-un litru de apă. După ce apa își va schimba culoarea poți să strecori lichidul. Bea acest lichid călduț în loc de apă, 2 zile.