Radio Simplu

Bebelusul s-a lansat intr-o discutie filosofica. Partener de conversatie i-a fost bulldogul sau

Nu se stie cu exactitate despre ce anume vorbesc bebelusul si cainele sau, insa este clar ca dialogul lor (ori mai degraba monologul copilului) tine de o tema foarte importanta, cu impact global asupra lumii si galaxiei noastre.

Cel putin aceasta este impresia care ti se formeaza atunci cand vezi cu cate seriozitate si daruire de sine explica acestui caine baietelul din video.

Profunzimea rationamentelor si argumentele copilului l-au impresionat atat de mult pe bulldog, incat acesta a ramas foarte ingandurat.

De acum inainte el va privi lumea cu totul diferit si va avea la ce se gandi pana la sfarsitul vietii!

Câinii au o influenţă extrem de benefică asupra copiilor. Îi responsabilizează, îi ajută să devină mai buni, mai iubitori, şi chiar îi apără în caz de primejdie. Aşa că, dacă ai un copil, nu ezita să îi iei un astfel de camarad. Însă va trebui să alegi rasa potrivită.

Potrivit instructorului de dresaj canin Mihai Nae, Ciobănescul German este un câine ideal. Inteligent, docil, foarte complex, mulţumeşte cam orice tip de caracter.

Poate fi un bun companion, un ideal prieten de joacă, pe care îl apără şi pentru care e în stare să-şi dea şi viaţa. Dacă e luat de mic şi crescut odată cu copilul, între ei se leagă o prietenie puternică

Boxerul e foarte protector cu cei mici şi acceptă orice fel de tratament. Ca un „frate” mai mare, îi protejează, dar, în acelaşi timp, e suficient de jucăuş încât să nu se poată plictisi nici o clipă împreună.

Golden Retrieverul parcă s-a născut pentru a fi cel mai bun prieten al copilului. Blând, inteligent, devotat familiei, nu are pic de agresivitate şi acceptă cu răbdare să fie tras de coadă, de urechi. Nu ripostează, suferă în tăcere.

Labradorul este „ruda” apropiată a Golden Retrieverului. Au caractere asemănătoare, însă primul parcă e puţin mai copilăros şi neastâmpărat.

Shitzu este o rasă mică pe care copiii o iubesc. E foarte blând, echilibrat, dornic de joacă, şi iubeşte copiii. Are, totuşi, încăpăţânarea lui, ne avertizează specialistul. Pentru că nu îi cade părul, se pretează la locuit în apartament.

Bătrânii au nevoie de un câine cu temperament mai moale, care să nu facă prea multă gălăgie, să le placă să doarmă. De asemenea, persoanele în vârstă trebuie să ţină pasul cu patrupedul, la plimbare, aşa că e indicat să aibă o rasă ascultătoare, educată şi nu foarte energică.

Bulldogul englez este cel mai somnoros. Ar dormi 10 ore din 12. Şi nu cere afară decât ca să îşi facă nevoile, apoi e perfect mulţumit dacă intraţi împreună în casă.

Femelele de Ciobănesc german sunt foarte calme, se adaptează repede la comportamentul şi felul de a fi al bătrânilor, sunt mămoase, atente să nu strice şi să nu trântească lucruri prin casă. În plus, pot oferi protecţie persoanelor singure.

Labradorii şi Golden Retrieverii, dresaţi în prealabil, sunt ideali pentru persoanele cu deficienţe, pe care le ghidează, le ajută să treacă strada.

La fel de indicate sunt rasele mici, care nu lasă păr şi sunt uşor de ţinut în casă.

Yorkshire Terrier sau Caniche pitic nu au nevoie de prea multă plimbare şi, atunci când îi scoţi afară, poţi să ţii fără probleme pasul cu ei.