Radio Simplu

A apărut pe scenă timid și plin de emoții alături de un pian. Câteva ediții mai târziu, a câștigat premiul cel mare

Tokyo Myers este superstarul care a câștigat, anul trecut, concursul Britain’s Got Talent. Acesta este un maestru al pianului, iar asta s-a văzut de nenumărate ori. Tokyo a avut o prestație care a oprit inimile oamenilor și care i-a asigurat coroana câștigătorului. Acesta este omul care a reușit să ia premiul cel mare la unul dintre cele mai urmărite concursuri de talente.

Cine este Tokyo Myers: Tokyo este un pianist profesionist de 34 de ani care a cântat pentru Kanye West și Amy Winehouse. Într-un interviu cu ziarul The Sun, acesta a dezvăluit că a avut un trecut destul de dur și că asta l-a ajutat să devină mai puternic.

Acesta a spus: „Mă uit la oamenii cu care am crescut, unii dintre cei cu care am mers la școală nu mai sunt printre noi astăzi, ori pentru că și-au pierdut viața, ori pentru că sunt la închisoare. Încă se întâmplă asta. Muzica și faptul că am avut ceva care m-a ținut departe de probleme, salvarea mea. Probabil că aș fi ajuns în vreo gașcă ciudată, sau în închisoare, sau mai rău. ”

Pianistul a dezvăluit că a fost martorul unei tragedii, atunci când profesorul său de pian, Philip Lawrence și-a pierdut viața în fața lui, atunci când avea doar 11 ani. Tokyo a spus:
„Eram în camera de muzică, repetam la pian, atunci când s-a deschis ușa dintr-o dată și profesorul meu m-a ridicat de pe scaun. În timp ce eram cărat, îl văd pe profesorul de pian intrând într-o clasă de lângă. L-am văzut atunci când a căzut, iar profesorul care m-a scos din sală mi-a acoperit ochii cu mâna.”

Profesorul de pian Lawrence a fost înjunghiat la vârsta de 48 de ani la școala St George din Maida Vale, West London, în 1995. Acesta încerca să salveze un elev dintr-o bandă atunci când a fost atacat de Leacro Chindamo, în vârstă de doar 15 ani.

Ce s-a întâmplat în finala consursului Britain’s Got Talent?
Tokyo Myers a fost încoronat drept câștigătorul consursului în 2017, după ce a uimit publicul cu varianta sa a melodiei Human, de la Rag ‘n’ Bone. A fost mai bun ca 11 alți concurenți și a pus mâna pe premiul de 250.000 de lire, ajungând să cânte la Royal Variety Performance, în fața Reginei Angliei. Atunci când numele lui a fost anunțat de gazdele emisiunii, acesta a căzut pe jos din cauza șocului.

Totuși, la prima sa apariție, juriul a fost extrem de curios în legătură cu Tokyo. Acesta a apărut timid pe scenă, plin de emoții, îmbrăcat cum nu se poate mai modest și, probabil, nu se așteptau niciodată ca acesta să ajungă la o asemenea performanță.

Acesta s-a folosit de câteva efecte speciale pentru melodia sa, dar principala sursă de entuziastm a venit în urma performanței de la pian. A cântat majoritatea melodiei cu ochii închiși și a trăit fiecare notă, fără să ia seama, parcă, de faptul că este urmărit de atâția oameni.

Deși a avut o viață dură, acesta este exemplul perfect al faptului că pasiunea te poate duce pe cele mai înalte culmi.