Radio Simplu

Băutura cu care femeile de peste 40 de ani își reglează nivelul hormonal și își îmbunătățesc starea de spirit

Femeile peste 40 de ani se confruntă adesea cu probleme hormonale, care pot duce la creșterea în greutate, iritabilitate și scăderea energiei. În aceste cazuri, este important să consultați un medic specialist, dar și să faceți exerciții fizice regulate și să urmați o dietă echilibrată, care include alimente cu fitoestrogeni.

În plus, există trei băuturi naturale care pot ajuta la reglarea nivelului hormonilor și îmbunătățirea stării de spirit. Aceste băuturi sunt ușor de pregătit și au un gust plăcut. Efectul lor poate fi resimțit destul de rapid, oferind o senzație de prospetime, vitalitate și tinerețe.

Băuturile recomandate pentru femei sunt:

Apă cu lămâie – un amestec simplu de apă caldă și suc de lămâie ajută la perturbarea hormonului de sațietate leptina. Dacă aveți senzații de foame frecvente, puteți bea o băutură simplă dimineața sau înainte de culcare: sucul de la o jumătate de lămâie diluat într-un pahar cu apă. Dacă aveți aciditate crescută a stomacului, puteți turna apă clocotită peste câteva felii de lămâie, așteptați 2-3 minute, apoi beți ceaiul obținut.

Ceai de zmeură – frunzele de zmeură sunt o adevărată descoperire pentru femei, deoarece conțin componente care întăresc pereții uterului și atenuează simptomele menstruației, menopauzei și premenopauzei. Puteți bea zilnic o ceașcă de ceai din frunze de zmeură. Pentru a pregăti această băutură, turnați două linguri de frunze uscate într-o cană cu apă clocotită și lăsați la infuzat timp de 15-20 de minute, apoi strecurați.

Lapte de turmeric – acesta este un cocktail benefic pentru organismul feminin, deoarece crește imunitatea, luptă împotriva răcelilor, depresiei și stresului și ajută la reglarea nivelului hormonilor. Puteți bea lapte de turmeric înainte de culcare sau puteți înlocui gustările cu această băutură dacă țineți dietă. Pentru a pregăti laptele de turmeric, urmați rețeta disponibilă pe site-ul nostru.

Aceste băuturi vindecătoare pot ameliora simptomele neplăcute asociate cu hormonii la femeile de peste 40 de ani. Este recomandat să le beți zilnic, dacă nu aveți alergii sau alte contraindicații pentru a consuma aceste băuturi și a beneficia de efectele lor, nu este necesar să aveți probleme hormonale. Acestea pot fi incluse cu ușurință într-un stil de viață sănătos și pot fi consumate în mod regulat pentru a ajuta la menținerea unui echilibru hormonal și a unei stări de spirit pozitive.

Înainte de a începe să consumați aceste băuturi, este important să vă consultați cu medicul dumneavoastră. În cazul în care aveți contraindicații sau sunteți alergic la oricare dintre ingredientele acestor băuturi, trebuie să evitați consumul lor.

În plus, nu trebuie să neglijați importanța unei alimentații echilibrate și a exercițiilor fizice regulate. Acestea pot ajuta la menținerea sănătății generale și la prevenirea unor afecțiuni asociate cu vârsta.