Radio Simplu

Băsescu detonează bomba în politică! „Se confirmă astfel ce ziceam ieri”

Fostul președinte Traian Băsescu a agitat scena politică din Capitală și se pare că strică planurile candidaților, în special pentru Nicușor Dan, după cum arată un sondaj. Conform acestuia se pare că Traian Băsescu îl afectează mai mult pe candidatul dreptei decât pe Gabriela Firea.

Sondajul a fost postat pe Facebook de către Cozmin Gușă și, dacă este să-i dăm crezare, se pare că anunțul candidaturii la Primăria Capitalei a fostului președinte Traian Băsescu strică planurile lui Nicușor Dan. Gușă spune de asemenea ironic că Nicușor Dan s-ar putea chiar retrage „în favoarea unui candidat mai bine plasat al dreptei” în câteva săptămâni.

„Primul sondaj după intrarea lui BĂSE: FIREA 32%; N. DAN 28%; BĂSESCU 24%.

Sondajul este de tip CATI, adică realizat telefonic, cu o marjă de eroare de 3%, iar procentele sunt deduse dintre cei ce declară că merg la vot. “Sondorul” e om serios, nu a dat “dume” niciodată.

Se confirmă astfel ce ziceam ieri, respectiv creștere Băse și scădere Nicușor. Ceea ce nu pricep amatorii din PNL-PLUSR este că în București electoratul lor nu-i de dreapta, ci e ANTI PSD! Iar intrarea lui Băse, cel mai “legendat” ca fiind anti PSD dintre politicienii români, va “fura” treptat voturile lui Nicușor.

Iar peste vreo 2 săptămâni, Marinarul o să-i reamintească lui Plicușor că a zis public că se va retrage în favoarea unui candidat mai bine plasat al dreptei. Și-atunci, ca-n Caragiale, o s-o vedem pe Gabi Firea, care azi e bucuroasă de intrarea lui Băse, insistând ca Nicușor să nu se retragă”, scrie Cozmin Gușă pe pagina de Facebook.

Ce spune Traian Băsescu
Recent fostul președinte a fost întrebat dacă intrarea sa în cursa pentru funcția de primar al Capitalei a fost făcută pentru ca Nicușor Dan să piardă instant alegerile. Traian Băsescu a răspuns că nu poate face o asemenea afirmație și intrarea lui reduce șansele amândurora.

„Nu pot face o asemenea afirmație. Intrarea mea reduce șansele amândurora de a ajunge primar general. Eu am un proces cu CNSAS dar asta este o chestiune, candidatura este altă chestiune. Eu sper sa rezolv problemele cu CNSAS în favoarea mea”, a spus Traian Băsescu.

Băsescu a mai adăugat că un sondaj comandat săptămâna trecută, la cererea partidului, arata că lua 5 procente de la Gabriela Firea și 5 procente de la Nicușor Dan. Acesta a menționat că sondajul a fost comandat înainte de a anunța că intră în cursa pentru Primăria Capitalei.