Radio Simplu

Barbatul incearca sa se relaxeze pe canapea, dar cainele nu il lasa

Intors de la munca, proprietarul acestui Dog German incerca sa se relaxeze pe canapea vizionand o emisiune la televizor.

Se pare insa ca dorinta nu i se indeplineste deoarece animalul sau de companie, un caine impresionant ca marime, vrea sa faca acelasi lucru.

Si cum pe canapea nu este decat un singur loc, iar acela este ocupat, patrupedul se intinde cat este de mare chiar peste stapanul lui.

Un dog german este cunoscut pentru marimea sa , fiind una dintre cele mai mari rase de caini din lume.

Cel mai recent record a fost doborat de Zeus, un dog german, avand inaltimea de 112 cm, de la labe pana la umeri. Rasa dog german a fost crescuta pentru a vana caprioare si porci mistreti.

Origine si istoric

Dog-ul german a fost dezvoltat in Europa in anii 1800 si a fost declarata rasa nationala a Germaniei in 1876.

Ca vanator de caprioare, dog-ul german a fost diferit fata de dog-ul german de astazi, insa structura si temperamentul a ramas acelasi.

Astazi, dog-ul german nu mai este folosit la vanatoare, doar ca animal de companie si caine de paza.

Descriere fizica

Cainele dog german este gigant si puternic. Corpul este lung si inalt, iar capul este dreptunghiular. Botul este adanc cu un stop pronuntat.

Nasul este negru sau albastru, ochii sunt adanciti si de marime medie.

Cainele dog german are urechi de marime medie, pot sta ridicate (prin cupare, desi este ilegala in multe tari din Europa, inclusiv in Romania) sau sunt lasate natural.

Daca sunt lasate natural, ele sunt pliate si atarna langa obraji.

Rasa dog german are picioarele drepte si rotunde, coada mai groasa la baza, ingustandu-se spre varf.

Blana este scurta si goasa, de culoare cafenie, neagra sau albastra. Desi nu este o culoare recunoscuta, blana ciocolatie provine dintr-o gena recesiva.

Comportament si personalitate

Dog-ul german are o dispozitie buna, deseori numit „gigantul delicat”. Fermecator si afectuos, este foarte jucaus si rabdator cu copiii. Dog-ul german iubeste pe toata lumea si vrea sa fie in mijlocul oamenilor.

Dog-ul german nu latra foarte mult si devine agresiv doar atunci cand situatia o cere. Este demn de incredere, sigur si credincios. Curajos si loial, este un bun caine de paza.

Dog-ul german nu sta linistit pentru o perioada mai lunga de timp, iar dresajul ar trebui sa inceapa inca din primele luni de viata.

Acest gigant ar trebui invatat sa nu sara pe oameni. Scopul dresajului este de a invata dog-ul german cine este liderul.

Orice caine poate considera ca este stapan, insa atunci cand se afla intr-o familie, altcineva trebuie sa preia controlul.

Oricine din familie ar trebui sa aiba autoritate asupra dog-ului german, este singura modalitate prin care se poate mentine armonia in familie.

E recomandat sa fii un stapan ferm, consistent si de incredere, sa stii care sunt semnalele de agresivitate ale dog-ului german si nu vei avea nici un fel de problema cu aceasta rasa.