Radio Simplu

Bărbatul cântă o melodie celebră la pian într-un aeroport din Malta

GALERIE FOTO (3)

În ultimii ani, tot mai multe orașe au adoptat moda de a așeza piane în spații publice pentru a fi folosite de oamenii care se pricep. Fie că sunt așezate în aeroporturi sau în piețele publice, aceste piane chiar fac diferența și, cu ajutorul lor și a pianistului, ziua oamenilor din jur devine mult mai bună.

Cine nu ar vrea ca atunci când se află la aeroport și așteaptă să se îmbarce într-un avion să fie relaxat de o melodie superbă, mai ales după ce au trecut prin stresul securității? Mulți dintre acești pianiști au ajuns celebri în mediul online după ce au avut curaj să prezinte un moment artistic muzical improvizat în astfel de locuri.

Chiar dacă, de cele mai multe ori, aceste piane sunt folosite doar de copii care fac mai mult zgomot decât muzică, există și situații în care oameni care știu să cânte bine la acest instrument creează un mini spectacol în cele mai potrivite momente.

Acesta a fost și cazul bărbatului care a reușit să încânte pe toată lumea din jurul lui atunci când a cântat la pianul din Luqa, Malta. Probabil că pasagerii care frecventează des acel aeroport au și uitat că acel pian este acolo, până când acest om le-a reamintit în cel mai frumos mod.

Acesta arăta ca orice alt turist normal și toată lumea a crezut că doar va atinge clapele, dar, atunci când a început să cânte melodia lui Armen van Buuren într-un stil, trebuie să recunoaștem, destul de unic.

Pianistul se numește Evgeny Khmara și este pianist și compozitor. Acesta nici nu a stat pe gânduri și a profitat din plin de pianul din fața lui. Cât de frumos! Faptul că era îmbrăcat într-o pereche de blugi trei sferturi și un tricou în dungi, alături de șlapi, nu l-a oprit să lase oamenii din jur cu gura căscată.

Imaginile cu acesta au fost postate și pe Youtube și au strâns peste treizeci de milioane de vizualizări! Evgeny Khmara reușește să ne sensibilizeze cu varianta sa, iar, la finalul melodiei, oamenii îl aplaudă. Acesta răspunde cu un mulțumesc spus timid în engleză.

Astfel de situații ne dau se înțeles că oamenii talentați sunt cei mai modești și că nu au nevoie de mare lucru pentru a face un spectacol adevărat. Atât timp cât ai telentul, instrumentul și publicul care este dispus să participe, nu ai nevoie de lumini speciale, de dansatori sau de un regizor de scenă.

Totul poate fi transmis prin talent, iar Evgeny Khmara chiar a reușit să ne transmită multă emoție. Pianul este unul dintre cele mai frumoase intrumente din lume și multe persoane regretă faptul că nu au învățat să cânte atunci când erau mai mici!

Tot ce putem spera este că vom fi puși și noi într-o astfel de situație. Poate că vom ajunge într-unul dintre aceste aeroporturi din Europa care pune la dispozișie piane călătorilor care știu să cânte și, în același timp, un mare pianist ca Evgeny va fi în preajmă!