Radio Simplu

O fetiță de 8 ani cântă la pian într-o gară din Londra

În momentul în care cânți într-un loc public la un instrument și aduni multă lume în jurul tău, atunci sigur știi că ai făcut ceva cum trebuie – mai ales dacă oamenii sunt în grabă și riscă să piardă trenul doar ca să te audă cântând și să te aprecieze.

Ne este din ce în ce mai ușor să fim în grabă, să nu ne mai uităm la oamenii din jurul nostru, să ne punem căștile pe urechi sau să stăm cu ochii în telefoanele mobile și să nu ne gândim la nimic din ceea ce se întâmplă cu alte persoane.

Viețile noastre sunt din ce în ce mai ocupate, iar goana după bani ne distruge încetul cu încetul pasiunea și pofta de viață. De câte ori nu simțim, oare, că tot ce ne dorim să facem este să dormim ăn puținul timp liber pe care îl avem?

Oare la asta se reduc viețile noastre, la muncă și la somn? Putem învăța, mai ales atunci când avem exemple în fața noastră, să ne bucurăm de lucrurile mărunte și să ne ușurăm viața prin a profita de fiecare ocazie frumoasă apărută.

Atunci când îți păstrezi zece secunde pentru a mirosi un trandafir, viața este deja mai frumoasă. Iar astfel de momente frumoase sunt atunci când auzim că cineva cântă muzică live în metrou, sau în piețe sau stațiile de tren.

Toți specialiștii ne indică să trăim în prezent, iar această fetiță mică se conformează – cântă la pian, într-un spațiu public, pe o melodie improvizată, iar oamenii jun jurul ei au uitat de viețile lor aglomerate și se bucură de acordurile frumoase pe care micile ei mâini le produc.

Numele acestei fetițe este Diane et Cammille Lambient. Are doar opt ani și cântă bucăți din celebra melodie a lui Celine Dion, “My Heart Will Go On”, coloana sonoră a filmului Titanic, din 1997. Melodia a fost una dintre cele mai ascultate colone sonore din toate timpurile, iar oamenii din întreaga lume îi cunosc acordurile.

Melodia rămâne în continuare al doilea cel mai bun single al unei femei din istorie, dar și cântecul de semnătură al artistei. Diane se află la stația de metrou St. Pancras, din Londra. 19 ani mai târziu, acest cântec este la fel de captivant, iar atunci când este cântat cu multă dăruire, este, pur și simplu, magic!

Degetele fetiței se plimbă pe clape cu viteza unui profesionist, iar tranzițiile dintre melodii sunt făcute într-un mod foarte elegant. Un grup de trecători nu își pot lua ochii de la ea! Nu este de mirare că aceasta are atât de mult succes!

Astfel de momente sunt neprețuite, mai ales pentru părinții fetei care sunt, cel mai probabil, extrem de mândri de ea. Până la urmă, exact asta își doresc toți părinții, să își vadă copiii fericiți și pasionați de un domeniu din care poate, la un moment dat, vor face carieră.

Diane a fost vizionată de peste două milioane de ori, iar oamenii i-au oferit foarte multe comentarii pozitive cu privire la prestația ei!