Radio Simplu

Acrobata de la „Cirque du Soleil” face spectacol cu o coardă

GALERIE FOTO (2)

Una dintre activitățile noastre preferate de când eram mici era, cu siguranță, săritul cu coarda. Atunci când vremea era frumoasă și ne puteam juca în aer liber, puteam să ne înscriem în adevărate campionate de coardă cu prietenii noștri.

Cei mai pasionați dintre noi făceau asta și în casă chiar dacă riscau să fie certați de părinți sau să spargă vreun bibelou. Totuși, chiar dacă unii dintre noi dețineu anumite tehnici destul de bune, nu foarte mulți s-au gândit să facă din asta o carieră, așa cum a făcut atleta unguroaică, Adrienn Bánhegyi.

Aceasta chiar a reușit să facă din săritul corzii meseria ei cu care impresionează mii de oameni. Aceasta este antrenor personal, un membru al Cirque du Soleil și deține, de asemenea, două recorduri mondiale.

Experiența sa este impresionantă și probabil că nu multe persoane sunt capabile să îi calce pe urme. Totuși, viața acesteia nu a fost deloc ușoară, iar recordurile mondiale au venit după 15 ani de sărit cu coarda și antrenamente dure.

Nu este atât de ușor să ajungi membru în echipa Cirque du Soleil. Nu-i așa că sunteți nerăbdători să vedeți exact ce a reușit aceasta să facă după 15 ani de muncă? Imaginile în care aceasta își prezintă o parte din spectacol sunt absolut demențiale!

În filmulețul de mai jos, Adrienn Bánhegyi prezintă un act solo de sărituri, în Szombathely, Hungary. Se poate citi pe fața ei că îi place la nebunie ceea ce face și așa este și normal. Ne face să credem că fiecare pas este extrem de ușor de făcut și că putem ajunge și noi aproape de nivelul ei dacă scoatem puțin coarda de la naftalină!

Cirque du Soleil este o companie de divertisment canadiană. Este cea mai mai producător de acest gen din lume. Locația de bază este în Montreal, Quebec, Canada, fiind fondat la data de 7 iulie 1984, în orașul Baie-Saint-Paul de doi foști artiști stradali, Guy Laliberté și Gilles Ste-Croix.

Inițial, compania s-a numit Les Échassiers și a avut turneu prin Quebec ca o trupă de prestatori. Aceștia au primit o bursă de la guvern care i-a ajutat foarte mult în ceea ce privește problemele financiare.

După ce au făcut un astfel de turneu timp de doi ani la rând, aceștia au hotărât să trannsforme compania într-o școală de circ adevărată. Abordarea lor bazată mult pe caractere și lipsa animalelor în numerele prezentate au făcut ca Cirque de Soleil să fie considerat un circ contemporan.

Fiecare spectacol este o sinteză a unui stil de circ din toată lumea, având propria temă și linie a povețtii. Spectacolele conțin muzică live. Din nefericire, compania a avut probleme financiare, dar a fost salvată sunt direcția lui Franco Dragone care i-a permis să creeze spectacole noi.

În acești ani, Cirque du Soleil s-a extins foarte mult, având în jur de 4000 de angajați din peste 40 de țări. Spectacolele multiple din la Vegas reprezintă în jur de 5% din întreaga scenă de divertisment a orașului, având în jur de 9000 de spectatori pe noapte.