Radio Simplu

Avea doar 13 ani, dar a făcut un jurat să plângă atunci când a cântat la un concurs de talente

Cei mai mulți adolescenți nu apreciează foarte tare muzica clasică. Cei mai mulți dintre ei ascultă muzică pop și rock sau orice alt gen muzical pe care se poate dansa sau care este ascultat la radio. Aceștia asociează muzica clasică cu ceva ce ar asculta doar bunicii lor!

Acest gen muzical, însă, este minunat și plin de emoții și frumusețe. Este un diamant venit din inima cuiva, un concept universal pe care îl putem înțelege și cu care putem relaționa. Și dacă este o persoană care să înțeleagă această idee, este această fată care vine din Kiev, Ucraina.

Numele ei este Solomia Lukyanets a apărut într-unul dintre sezoanele emisiunii Vocea Copiilor, din Germania, iar la audițiile pe nevăzute a arătat întregii lumi cât este de pasionată de muzică și de talentată.

Solomia apare pe scenă. Este atât de tânără, are părul ondulat și prins în două codițe. Fața îi este luminată și i se pot citi trăsăturile tinere. Aceasta poartă aparat dentar și un tricou floral îndrăzneț. Are doar 13 ani, dar se poartă ca un adult. În ceea ce privește vocea sa, putem spune că este minunată.

Jurații emisiunii stau cu spatele la ea. Dintr-o dată se aude în boxe melodia “Time To Say Goodbye” a lui Andrea Bocelli, iar jurata Lena își pune mâna la inimă lăsând să se înțeleagă cât de mult îi place această melodie. Are un zâmbet mare pe față și este nerăbdătoare să vadă ce urmează să audă.

Un alt jurat întreabă „ceee?” ca și cum este deja impresionat de alegerea muzicală a concurentului. Nimeni nu alege această melodie dacă nu are abilitatea vocală de a o interpreta așa cum trebuie. Solomia o câștigă pe Lena din primele secunde ale melodiei.

Primele versuri în italiană ale melodiei au câștigat-o pe jurată, iar ceilalți trei jurați i-au urmat exemplul. Imediat după ce jurata Lena s-a întos și a văzut-o pe fetiță cântând cu atâta puritate, a început să plângă imediat.

Solomia este varianta feminină și mai tânără a lui Andrea Bocelli și are un control excelent asupra sunetului și a vocii sale. Este plină de încredere în sine și se vede că știe că are șanse mari să meargă acasă cu premiul cel mare.

Spre apropiere de sfârșit, Solomia demonstrează că poate cânta și într-o notă mai joasă, dar și una mai înaltă, iar jurații sunt total impresionați. Unul dintre ei s-a ridicat pe scaun, cel de-al doilea plânge, iar cel de-al treilea stă cu mâinile deschise ca și cum nu îi vine să creadă ceea ce vede și aude.

Fetița Solomia ne-a demonstrat că talentul și dăruirea nu țin cont de vârstă. Atunci când crezi în talentul tău și știi foarte bine cât ai muncit pentru a ajunge în acel moment, nu-ți rămâne decât să mergi înainte cu capul sus și cu încredere că vei ajunge acolo unde ți-ai propus mereu.

Atunci când avem o pasiune, trebuie să o urmăm de la cea mai fragedă vârstă pentru a ne asigura că ajungem cât mai repede în vârf, așa cum a făcut și Solomia.