Radio Simplu

Autoritățile din China au raportat primul nou caz de COVID-19 în Wuhan, după mai mult de o lună

După o pauză de peste o lună, autoritățile chineze au raportat un nou caz de infecție cu SARS-CoV-2 în orașul Wuhan, scrie News.ro

Comisia Naţională de Sănătate a Chinei a anunţat 14 noi cazuri de coronavirus, cel mai mare număr înregistrat din 28 aprilie, inclusiv un caz în Wuhan, unde nu mai fusese confirmată o îmbolnăvire de mai mult de o lună.

După ce joi China calificase toate regiunile ca fiind cu risc scăzut de îmbolnăvire, noile cazuri anunţate duminică reprezintă un salt faţă de cazul unic înregistrat cu o zi în urmă. La originea aceste creşteri a îmbolnăvirilor se află 11 persoane diagnosticate în oraşul Shulan din provicinia Jilin, situată în nord-estul Chinei. Oficialii din Jilin au crescut duminică nivelul de risc în Shulan de la mediu la ridicat, în condiţiile în care nivelul mediu fusese stabilit după ce o femeie a fost confirmată cu coronavirus în 7 mai. Cele 11 cazuri anunţate duminică sunt membri ai familiei ei sau persoane care au intrat în contact cu ea ori cu familia.

Noul caz din Wuhan, primul raportat în epicentrul epidemiei din data de 3 aprilie, a fost asimptomatic. Alte două cazuri confirmate sunt importate. Nu au fost anunţate noi decese.

Nmărul total de cazuri de coronavirus în China a ajuns la 82.901, iar numărul deceselor este 4.633.