Radio Simplu

Ce facem când vom ieşi cu copilul în parc şi cât de periculos este? Alexandru Rafila a dat răspunsul

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a răspuns întrebării: “Ce facem când vom ieşi cu copilul în parc şi cât de periculos este?”.

Alexandru Rafila a explicat la Realitatea Plus că “interacţiunea în aer liber e cea mai puţin periculoasă, pentru că nu este ca în spaţiile închise”. Profesorul a precizat totuşi că “atunci când există interacţiune fizică apropiată, prelungită, există riscuri de transmitere”.

În rândul copiilor, transmisibilitatea este ceva mai redusă, dar asta nu înseamnă că putem să excludem infecţia. Este imposibil să iei măsuri pentru a elimina total orice risc de infectare, dar nu înseamnă că nu luăm măsuri care să minimalizeze posibilitatea de transmitere a bolii

Specialistul în microbiologie a mai precizat că în programa şcolară, la clasele primare, ar trebui introdusă disciplina “Sănătate”. “Păcat că în şcoli nu este o disciplină numită Sănătatea. Este necesar acest lucru şi poate că o să facem pasul spre introducerea acestei discipline în primii ani de şcoală, astfel încât copiii să deprindă regulile”, a spus el.