Radio Simplu

Așa s-au schimbat standardele de frumusețe masculină în ultimii 100 de ani – ne-am dori să mai avem bărbați ca la 1960

GALERIE FOTO (13)

Bărbații s-au străduit mereu să fie frumoși, eleganți, de succes și desigur, să aibă succes la doamne. Prin capriciile modei, au devenit mai masculine, mai arătoși și mai îngrijiți.

Anumite decenii au văzut bărbații care aveau o eleganță lipsită de griji pentru ei. Tunsorile, mustața, barba, bronzul și mușchii au jucat un rol important în schimbarea aspectului frumuseții masculine.

 

1. Timpul bărbaților puternici – 1900

Performanțele lui Eugen Sandow la începutul secolului al XX-lea au fost la fel de populare pentru femei ca și concertele Beatles din anii ’60. Chiar și Arnold Schwarzenegger are câteva statuete reprezentând faimosul atlet.

 

2. Pură eleganță – 1910

Primul război mondial a adus moda pentru mustața de genul ghidonului în prim-plan – un astfel de stil a fost considerat frumos și masculin.

 

3. Păr dat pe spate și o privire suavă – 1920

Toată lumea își pierdea mințile asupra cinematografiei și asupra lui Rudolph Valentino, vedeta filmului mut. Aproape toți bărbații cu cărare pe mijlocul capului, ca și acest bărbat marcant de la Hollywood, au devenit automat chipeși.

 

4. Mustăți atrăgătoare – 1930

Lumea copiază stelele de cinema din ce în ce mai mult. Imaginea frumuseții masculine este un corp atletic cu postură bună, umeri largi, șolduri înguste și mușchi vizibili. Mustața celebrului Clark Gable a devenit din nou la modă.

 

5. Masculinitate militară – 1940

Imaginea principală a unui bărbat în timpul celui de-al doilea război mondial era severă, masculină, îmbrăcată „ca la carte” și aranjată, după cum era cerut în timpul războiului.

 

6. Senzualitate evidentă – 1950

Anii ’50 au fost marcați de stilul rockabilly, iar Elvis Presley, înalt și frumos, a oftat în microfon și și-a dansat faimosul său jig. Cea mai populară coafură era cu un vârtej deasupra frunții.

 

7. Privirea senzuală – 1960

La acea vreme, Alain Delon era simbolul frumuseții masculine. Un tânăr bine făcut, atletic, cu trăsături atrăgătoare și un aspect senzual cu ochi albaștri visători, a fost considerat bărbatul perfect.

 

8. Mușchii extrem de proeminenți – 1970

În timp ce hipioții cucereau lumea și bărbații nu erau deosebiți de femei, Arnold Schwarzenegger devine de șapte ori Domnul Olympia. Doamnele devin nebune; domnii se răzvrătesc, oferă o ovație în picioare și merg la un antrenament.

 

9. Frumusețea atletică – 1980

Baywatch devine încă un motiv pentru a încerca sportul, deși acum atenția este pe bărbații atletici cu un bronz neted, mușchi proeminenți și desigur, pantaloni scurți roșii.

 

10. Părul rebel – 1990

Anii ’90 au fost epoca muzicii rock grunge care a dat naștere unei noi generații de oameni cărora nu le păsa ce purtau și cum arătau.

Uită-te la Kurt Cobain, steaua formației Nirvana! Atitudinea lui nepăsătoare, cu toate acestea, nu l-a împiedicat să fie cu adevărat frumos și să atragă mii de fani înnebuniți.

 

11. Bărbații care se îngrijesc – 2000

Epoca îngriirii bărbaților. David Beckham devine bărbatul perfect, un jucător profesionist de fotbal care are toate atributele unui bărbat alfa – abdomen perfect, tunsoare profesională și haine scumpe.

 

12. Hipsterii care nu au griji – 2010

Mișcarea hipsterilor a luat lumea prin surprindere. O ușoară neglijență, barbă, haine de epocă, slăbuți sau atletici, carouri sau dungi, ochelari, tatuaje și un aspect extraordinar – și gata, bărbatul tău perfect este gata și asta mai ales dacă e Ryan Gosling.