Radio Simplu

Artistul stradal cântă la chitară ținând-o pe genunchi

Imaginile cu artistul stradal care cântă pe străzile marilor orașe au atras atenția multor persoane care se întreabă cum reușește acesta să cânte la chitară ținând-o pe genunchi și folosindu-se de ea și ca instrument de percuție.

Numele lui este John-o Challis, deși și-a ales numele de scenă Morf. Este un artist stradal cu normă întreagă din noiembrie 2014, atunci când a renunțat la locul de muncă din domeniul IT, din Sidney, Australia. În prezent, își petrece zilele pe străzile din Londra, făcând spectacole peste spectacole.

Aceste imagini l-au lansat în atenția publicului și au fost vizionate de milioane de ori pe pagina lui de Facebook, dar și pe Youtube. În afara de prezența lui captivantă de pe scenă, sau mai bine spus, stradă, ceea ce îl diferențiează de ceilalți artiști este modul în care își ține chitara atunci când cântă.

De fapt, am învățat singur să cânt la chitară, de-a lungul anilor, a spus acesta atunci când a fost întrebat despre stilul lui unic de a cânta. Am învățat în modul normal și apoi m-am cam plictisit, așa că am început să cânt ținând chitara în poală.

În prezent, Morf a fost văzut de peste o sută de milioane de ori pe rețele de socializare, dar și live. Prin a-și crea o reușit metodă unică de a cânta la chitara acustică, Morf a atras atenția publicului prin a face melodia să sune ca și cum este cântată de o trupă întreagă doar prin a-și folosi mâinile și vocea.

După ce a fost descoperit pe rețele de socializare și unicitatea lui a fost lăudată de ‘Good Morning America’, ‘ESPN’, ‘LadBible’ și mulți alții, Morf a crescut în ochii publicului și și-a creat o bază de fani. Chiar dacă a ajuns destul de cunoscut, Morf continuă să cânte pe stradă.

În locurile lui preferate, acesta reușește să strângă mulțimi de o mie de oameni, dar prestația lui se transferă pe scene și mai mari. Faptul că încă prestează pe stradă îi permite să păstreze o legătură strânsă cu publicul lui. Conecțiunea emoțională dintre oamenii care se opresc din rutina zilelor aglomerate pentr a-l urmări este una foarte puternică, una pe care alți muzicieni nu sunt capabili să o creeze sau să o mențină.

Prestațiile de pe stradă îi permit lui Morf să rămână în legătură permanentă cu societatea și cu oamenii, oferindu-i un avans unic pe care alți muzicieni nu o au. Acesta și-a păstrat o atitudine foarte umilă față de muzică și de oamenii care îl ascultă, iar asta se poate vedea și în imaginile de mai jos.

Atitudinea lui caldă este în totală discrepanță cu mâinile care se mișcă frenetic, atingând atât corzile chitarei, cât și restul corpului instrumentului folosit ca instrument de percuție. În plus, Morf reușește să încânte oamenii și cu vocea sa, ceea ce îl face un artist complet.

În filmulețul de mai jos, acesta prezintă o versiune proprie a melodiei Aleluia, una dintre cele mai cunoscute și mai folosite melodii care face oamenilor pielea de găină ori de câte ori este cântată.