Radio Simplu

Magicianul scoate o cușcă de păsări parcă de nicăieri

Totul a început pentru el cu un număr inocent cu cărți de joc. La vârsta de 7 ani, Darcy Oake a fost întrebat de tatăl lui dacă vrea să aleagă o carte dintr-un pachet, să o rețină și să o pună înapoi. Apoi, tatăl lui a ghicit cartea și și-a uimit fiul, schimbându-i viața pentru totdeauna. Tatăl lui nici nu știa vreun număr de magie, a fost noroc pur. Sau poate că a fost soarta care avea propriul ei plan.

Din acea zi, Darcy, deși era foarte timid, și-a petrecut ore întregi stând în fața oglinzii exersându-și trucurile de magie. A mâncat, respirat și dormit cu gândul la noua sa pasiune așa cum face orice magician de succes, s-a regăsit în această carieră și și-a dezvoltat numărul de magie care i s-a potrivit cel mai bine.

Pe măsură ce înainta către adolescență, la vârsta de 16 ani, Darcy a devenit cea mai tânără persoană din istorie care a câștigat provocarea Pacific Rim Professional Stage și medalia de aur la People’s Choice.

Totuși, atenția acestuia se îndrepta către The Magic Castle din Hollywood, uluitorul club de noapte pentru magicienii entuziaști care găzduia și Academia de Arte Magice. Cu siguranță un club de magie mai puțin obișnuit. A reușit să aibă propriul spectacol acolo la vârsta de 18 ani – înainte să aibă voie legal să o facă, atât de convins a fost de calea lui către măreție, nelăsând pe nimeni să îi dicteze cum să-și construiască o carieră.

Doi ani mai târziu, avea deja să performeze în 77 de spectacole în peste 25 de orașe. A apărut pe scenele orașelor mari ca Las vegas, New York, dar și în orașe din Europa și Asia. În 2014, acesta a avut șansa vieții lui atunci când 200 de milioane de oameni l-au văzut pe scena concursului de talente Britain’s Got Talent.

A fost nașterea unui nou magician talentat. A impresionat atât membri juriului, cât și publicul, făcându-se mai cunoscut în toată lumea decât și-a imaginat vreodată. Mai mult de 200 de milioane de oameni au vrut să vadă nașterea acestui fenomen: noul iluzionist, Darcy Oake.

De la mânuirea obiectelor cu o viteză uluitoare, la escapade care i-au pus viața în pericol, acest le maestru magician a furat atenția tuturor, dând o nouă formă de viață unei arte vechi. Oake este un artist a cărei interpretare modernă oferă publicului flămând spectacolul de care are nevoie prin iluziile care ne fac să ne roadem unghiile.

În emisiunea Britain’s Got Talent, acesta a apărut timid pe scenă, cu un zâmbet care a cucerit pe toată lumea și a început să scoată, aproape din nimic porumbei, papagali si chiar două cuști de păsări, ca și cum ar fi avut puteri magice pentru a le crea acolo, pe loc.

Darcy Oake a reușit chiar să ajungă în finală și a avut șansa de a presta un număr de evadare care i-a pus viața în pericol. În numărul de ma jos, acesta a reușit, la finalul momentului, să scoată o asistentă din spatele unei cuști, lăsând pe toată lumea cu gura căscată.