Radio Simplu

10 tineri talentaţi cântă o melodie celebră și aduc bună dispoziție

În 2010, 10 tineri talentaţi au dat viaţă unei melodii îndrăgite de o mulţime de iubitori de muzică de pe întreg mapamondul, reuşind astfel să aducă o notă de bună dispoziţie şi distracţie garantată.

Cu atât mai mult că este a cappella, performanţa lor interpretativă îi încânta iremediabil pe toţi cei prezenţi.

Format din 10 tineri entuziaşti şi mari iubitori de muzică care interpretează a cappella o mulţime de refrene cunoscute care stau pe buzele tuturor, „Straight No Chaser” este un grup muzical înfiinţat în anul 1996 la Universitatea din Indiana.

Reprezentaţiile artistice ale acestui grup au cunoscut de fiecare dată un succes remarcabil poate şi datorită bunei dispoziţii şi amuzamentului interpretărilor lor.

Dan Ponce, Randy Stane, Charlie Mechling, Steve Morgan, Jerome Collins, Dave Roberts, Walter Chase, Mike Itkoff şi Patrick Hachey sunt membrii grupului „Straight No Chaser”, nume inspirat de albumul pianistului şi compozitorului american Thelonious Monk, lansat în 1967.

De data aceasta, au ales să interpreteze într-un concert din Santa Fe celebra piesa „The Lion Sleeps Tonight”, încântându-i pe spectatori cu o reprezentaţie de excepţie.

Fiecare voce are un timbru special, împreună armonizându-se cu multă virtuozitate. Tinerii nu numai că au voci incredibile, ci şi mult umor atunci când se afla pe scenă, iar acest videoclip o dovedeşte din plin.

Iniţial interpretată de grupul vocal american „The Tokens” în anul 1961, melodia „The Lion Sleeps Tonight” este unul dintre acele cântece pe care toată lumea le fredonează chiar de la prima audiţie.

De la lansarea sa, această piesă muzicală a fost rearanjată de către cei de la R.E.M, de Billy Joel şi chiar de celebrii Muppets.