Radio Simplu

Anunț tulburător din partea ONU! Ce ne așteaptă în anul 2021, după pandemia de coronavirus

Organizația Națiunilor Unite trage un semnal de alarmă tulburător în ceea ce privește anul 2021. Reprezentanții acesteia susțin că o nouă problemă va lovi crunt planeta, după ce pandemia de coronavirus va fi eradicată.

Șeful Organizației Națiunilor Unite, David, Beasley, a declarat că agenția are nevoie de fonduri, respectiv 5 miliarde de dolari, pentru a evita criza alimentară ce ne paște anul viitor. De asemenea, mai este nevoie de 10 miliarde de dolari pentru a hrănii copiii subnutriți din întreaga lume.

Situația se întrevede a fi atât de gravă, încât ONU dorește să ceară ajutorul miliardarilor lumii, mai ales celor care au reușit să se îmbogățească în timpul pandemiei, și să participe la programul de strângere de fonduri pentru înlăturarea posibilității apariției foametei mondiale.

ONU avertizează: o mare parte din palnetă va suferi de foamete, după pandemia de coronavirus

David Beasley a mai afirmat că fără acești bani, nu mai puțin de 36 de țări vor avea probleme grave în ceea ce privește alimentele esențiale traiului.

Vor fi deblocate fonduri în valoare de 100 de milioane de dolari pentru a ajuta 7 dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus din lume, sumele fiind distribuite astfel: Etiopia-20 de milioane, Afganistan-15 milioane, Burkina Faso-6 milioane, Congo-7 milioane, Nigeria-15 milioane, Sudanul de Sud-7 milioane și Yemen-30 de milioane.