Radio Simplu

Am mancat ieri pentru prima oara snitele de varza

Daca vrei sa pregatesti pentru cei dragi o reteta inedita trebuie sa incerci aceste snitele din varza. Sunt absolut senzationale si cu siguranta iti vei impresiona cu ele familia si prietenii.

Sunt foarte usor de preparat, iar gustul lor este deosebit.

Uite care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara snitelele din varza!

Ingrediente necesare pentru niste minunate snitele din varza:

o varza de aproximativ 1 kilogram

3 oua

pesmet

sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Secretul consta in modul in care se taie varza. Este foarte important ca atunci cand o tai sa pastrezi o bucata din cotor, pentru ca frunzele sa nu se separe.

Taie varza in felii de 1-2 centimetri grosime si opareste-o in apa clocotita timp de 3-4 minute.

Bate ouale foarte bine si asezoneaza-le cu sare si piper. Intr-un vas curat, mai mare, pune pesmetul.

Tot ce trebuie sa faci este sa iei cate o felie de varza si sa o dai mai intai prin ou, apoi prin pesmet si din nou prin ou.

Prajeste-o apoi in ulei incins timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Repeta procedura pentru fiecare felie de varza.

Scoate snitelele pe servetele de bucatarie pentru ca uleiul in exces sa se poata scurge. Este ideal sa servesti aceste snitele cu mujdei de usturoi.

Snitelele din varza sunt perfecte atat pentru pranz, cat si pentru cina. Poti chiar sa le prepari si pentru o masa festiva si cu siguranta vei lasa pe toata lumea fara cuvinte.

Varza este incredibil de hranitoare si cu toate acestea este foarte saraca in grasimi si calorii, 100 g de frunze oferind numai 25 de calorii.

Varza este un depozit incredibil de substante fito-chimice, cum ar fi tiocianatii, indol-3-carbinol, luteina, zeaxantina, sulforafan, si isothiocyanates.

Acesti compusi sunt puternici antioxidanti cunoscuti pentru protectia pe care o ofera organismului impotriva cancerului de san, de colon, cancerului de prostata si ajuta la reducerea nivelului colesterolului LDL sau “colesterol rau” din sange.

Varza proaspata este o sursa excelenta de antioxidanti naturali, in special de vitamina C, oferind 36,6 mg sau aproximativ 61% din DZR la fiecare 100 g. Consumul regulat de alimente bogate in vitamina C ajuta organismul sa lupte impotriva agentilor infectiosi si al radicalilor liberi.

Puterea antioxidanta totala masurata in termeni de capacitate de absorbtie a radicalilor de oxigen (valoare ORAC) este de 508 micromol TE/100 g.
Varza rosie contine si mai mult, aproximativ 2252 umol TE/100 g.

De asemenea, este bogata in vitamine esentiale, cum ar fi acidul pantotenic (vitamina B-5), piridoxina (vitamina B-6) si tiamina (vitamina B-1).

Aceste vitamine sunt esentiale deoarece organismul nostru nu le poate produce, deci are nevoie de surse externe pentru a reface depozitele.

Aceasta contine de asemenea, o cantitate adecvata de minerale precum potasiu, mangan, fier, magneziu.

Potasiul este o componenta importanta a celulelor si a fluidelor corporale, care ajuta la controlul ritmului cardiac si al tensiunii arteriale.

Manganul este folosit de corp ca si un co-factor pentru enzima antioxidanta, superoxid dismutaza.

Fierul este necesar pentru formarea de celule rosii din sange.

Varza este o sursa foarte buna de vitamina K , furnizand aproximativ 63% din DZR la 100 gr.

Vitamina K are rol potential in metabolismul osos, deci, o cantitate suficienta de vitamina K in dieta va ofera oasele sanatoase. In plus, vitamina-K, a stabilit un rol in vindecarea pacientilor cu boala Alzheimer, prin limitarea leziunilor neuronale din creierul lor.