Radio Simplu

Tort din eclere

Toată lumea știe cât de bune sunt eclerele. Astăzi îți vom prezenta o rețetă de tort din eclere atât de bună, încât desertul va părea tocmai scot din vitrine unei cofetării de top.

Eclerele vor fi delicioase, practice în cuvinte e mai greu de descris cât de bun va fi acest tort fin cu mini eclere și cu o cremă extrem de fină.

Pune la fiert apă împreună cu 100 de grame de unt, cu ulei și cu sare și zahăr. Atunci când va începe să clocotească pune peste aceste ingrediente și făină.

Apoi amestecă foarte bine cu ajutorul unui tel, până atunci când aluatul se va desprinde foarte bine de pe fundul vasului.

Lasă compoziția să se mai răcească și apoi adaugă în ea și ouăle unul câte unul, dar amestecă după fiecare ou nou.

Va fi nevoie să folosești un vas care să aibă și inel detașabil și să spitezi pe el în mod circular aluatul obținut.

Ai grijă să lași și puțin spațiu pentru atunci când aluatul va crește la copt. Pune tava la cuptor la 200 de grade pentru 15 minute. După aceea dă temperatura la 180 de grade pentru 10 minute de această dată.

În prima parte a timpului nici nu trebuie să deschizi ușa cuptorului pentru a nu întrerupe procesul de coacere. Cu restul aluatul vei face rozete pentru coji de eclere. După ce vei obține aluatul te poți ocupa de pregătirea cremei de vanilie.

Amestecă gălbenușurile cu 150 de grame de zahăr, va fi nevoie să obții un fel de cremă fină aproape albă. Adaugă după aceea și amidonul și mai amestecă pentru a obține un amestec foarte omogen. Toarnă și laptele și amestecă foarte ușor.

Ai grijă să nu obții cocoloașe. După ce ai amestecat foarte bine, lasă amestecul într-o cratiță de dimensiuni mai mici.

Pune vasul pe un foc mai mic și amestecă până la îngroșarea compoziției. Dă la o parte vasul și amestecă în el esența de vanilie.

Pune și zeama de lămâie și amestecă iar. În crema de vanilie mai pune și untul tăiat sub formă de cubulețe.

Acoperă crema cu folie alimentară și las-o la frigider 40 de minute. Folosește crema pentru a umple eclerele.

După aceea pregătește și crema din lapte condensat. Pune gelatina să se hidrateze, în apă rece. Amestecă laptele condensate cu brânza, cu iaurtul, cu smântâna, cu zahărul vanilat.

Când gelatin ava fi lichidă adaug-o în crema de lapte condensat. Pune apoi baza pentru tort și în jurul ei inelul.

Toarnă jumătate din crema de lapte condensat. Peste cremă pune și eclerele umplute. Apoi peste ele adaugă crema rămasă.

Dă tortul la rece pentru măcar 5 ore. Pentru a pregăti sosul de ciocolată va fi nevoie să topești ciocolata, și să adaugi 20 de mililitri de lapte peste ea după ce ai amestecat foarte bine.

Pune la final ciocolata într-un posh. Scoate inelul, dacă mai ai eclere în plus le poți pune peste cremă și la final completează prăjitura cu glazura de ciocolată.

Trebuie să îl încerci ca să te convingi că e un deliciu.