Radio Simplu

Aceste văcuțe au sărit de bucurie când au atins iarba după ce au stat închise toată iarna

Cred că ne putem pune cu toții de acord că vom deveni claustrofobi dacă stăm închiși în casă câteva zile la rând. Da, la început este relaxant, dar, după un timp, avem nevoia urgentă de a ieși afară, să mergem puțin pe jos și să respirăm niște aer proaspăt.

În imaginile de mai jos, legat de niște animale drăguțe, mai exact niște văcuțe, vom observa că și ele simt la fel. Poate că pot rezista să stea mai mult în interior, dar, după ce au stat închise prea mult timp, au nevoie să își desmorțească picioarele și să ia o gură de aer proaspăt.

Vacile au fost închise într-un grajd în timpul iernii din cauza frigului și a zăpezii care s-a adunat ca niște munți mici în jurul caselor. Așadar, văcuțele au fost ținute în interior timp de șase luni până când a venit, în sfârșit, primăvara.

Imaginile surprind mai multe persoane care s-au strâns în fața grajdului. Părinți și copii și-au scos telefoanele mobile pentru a vedea care este reacția văcuțelor atunci când pășesc pe iarbă după șase luni.

Animalele nu doar că voiau să părăsească grajdul, dar erau chiar nerăbdătoare și entuziastmate să iasă afară, așa că, atunci când bărbatul a deschis ușile, vacile au ieșit imediat de acolo. Una câte una, pline de fericire, au ieșit afară, și au început, la propriu, să sară de bucurie.

Mulțimea s-a bucurat o dată cu ele, pentru că, atunci când o creatură se bucură, nu ne putem abține să nu ne bucurăm alături de ea. Cei mai drăguți sunt, bineînțeles, vițeii care aleargă dintr-o parte în alta atunci când ajung afară, pe iarbă.

Unii sunt atât de mici încât de-abia îi țin picioarele să alerge atât de repede, dar bucuria este prea mare. Câteva minute mai târziu, animalele încă se distrează, sărind și alergând dintr-o parte în alta în jurul grajdului, bucurându-se de iarba proaspătă și de libertate.

Știați că primele vaci au fost domesticite în zona Turciei de astăzi acum peste 10.000 de ani? De la cele 80 de progenituri originale, putem număra acum peste un miliard de exemplare.
80% dintre genele vacilor sunt deținute și de oameni.

Vacile petrec între 10 și 12 ore stând. Timpul mediu de somn ale acestora este de patru ore și, spre deosebire de cai, acestea nu dorm în picioare. Studiile au demonstrat că dacă numești o văcuță și o tratezi ca pe un animal individual, aceasta va produce mai mult lapte.

Aceste animale au prieteni speciali și devin anxioase atunci când sunt separate de ei. Au un miros excelent și pot simți anumite mirosuri de la trei kilometri. Națiunile hindu cred că vacile sunt sacre și au reguli foarte stricte în ceea ce le privește.

Cea mai dură vine din statul indian Madhya Pradesh unde o persoană care este arestată pentru vătămarea unei vaci poate petrece șapte ani la închisoare.

Bovinele nu pot distinge culoarea roșie, motiv pentru care acele steaguri pe care le arată madadorii taurilor sunt observate de aceștia doar prin prizma mișcării.