Radio Simplu

Aceste sportive de elită prezintă un număr de patinaj sincronziat care parcă vine din altă lume

Atunci când muncești din greu, vei fi răsplătit și, uneori, această muncă poate rezulta în ceva cu totul spectaculos. În fiecare an, începând cu 2000, Uniunea Internațională a Patinajului organizează campionatele mondiale de patinaj sincronizat. Acest campionat are loc în Stockholm, Suedia și are ca participanți sportivi de elită, atleți la nivel de seniori care vin din toată lumea.

Echipa Paradise din Rusia este un competitor constant al campionatului WSSC și a luat acasă medalia de aur în 2016 și 2017. La evenimentul din 2018, echipa a încercat, din nou, să câștige, iar coregrafia lor a ținut oamenii cu sufletul la gură.

Toate cele 16 membre ale echipei Paradise sunt frumoase, patinatoare de excepție cu drepturi depline, dar atunci când sunt pe gheață împreună, arată ca și cum există mișcări fluide fără efort, ca un stol de păsări în zbor care trec peste cerul de gheață.

Patinatoarele se mișcă într-o uniune perfectă, executând toate mișcările complicate de dans fără nicio greșeală, mișcări pentru care un patinator novice ar munci ani întregi. Echipa Paradise are o listă lungă de realizări, inclusiv aceea de a fi campioanele naționale în Rusia timp de opt ani la rând, din 1999 în 2017. Sunt, cu siguranță, cele mai bune dintre cele mai bune la ceea ce fac, iar asta chiar se vede pe gheață.

Irina Yakovleva, antrenoarea lor, a vrut ca aceastea să execute perfect numărul de dans pe gheață pentru care s-au antrenat luni, poate chiar ani în orașul lor natal – Saint Petersburg, Rusia. În momentul în care și-au terminat programul, publicul se ridică în picioare pentru a le aplauda în voie și pare că stau pe marginea scaunului plini de emoții atunci când așteaptă notele juriului.

Deși, anul acesta, echipa Paradise nu a luat acasă metalia de aur pentru a treia oară la rând pentru acest număr, au câștigat locul trei, cel care le-a asigurat statutul de una dintre cele mai sincronizate echipe de patinaj din lume.

Mulțumită puterii internetului, nu trebuie să călătorim până la Stockholm pentru a fi martorii dansurilor echipei Paradise. Numărul lor incredibil a fost apreciat pe Youtube și nici nu suntem suprinși. Până la urmă, o echipă întreagă de fete care să se sincronizeze în așa fel încât să ajungă la acea performanță chiar este o realizare care trebuie apreciată, așa cum toate prestațiile care necesită atât de multă muncă și talent trebuie apreciate, iar sportivii merită tot respectul nostru.

Ne amintim, cu toții, de acele momente în care priveam patinatoarele și patinatorii la televizor și eram fascimați de frumusețea, de delicatețea și eleganța mișcărilor lor, și nu, în ultimul rând, de costumele extrem de frumoase și strălucitoare.

Așadar, cele 16 fete chiar au reușit să facă performanță prin coregrafia lor, mai ales că au fost campioane atâția ani la rând. Marii sportivi sunt, mereu, cei care ne dau lecții despre importanța depășirii limitelor, așa cum suntem convinși că o fac de fiecare dată.