Radio Simplu

Acest Pit Bull isi face griji pentru un pui de curca

Jules este numele unui PitBull care locuieste impreuna cu un alt caine din aceeasi rasa si o multime de oratanii la o ferma din Ohio.

De curand au iesit din oua mai multi pui de gaina, dar si unul de curca.

Puii de gaina avand mai multe zile de viata ca cel de curca sunt mult mai jucausi alergand intr-una prin tarc. Puiul de curca este mai mic si dupa cum vedem, inca destul de fricos.

Cainele are acces in tarcul puilor si dupa un timp in care acesta si puii se recunosc ca si prieteni, urmeaza un tablou neasteptat.

Multi pui de gaina se urca pe spatele cainelui piuind veseli, acceptati de PitBull cu multa dragoste.

Cainele nu pare ingrijorat de puii de gaina care mai aterizau fortat de pe spatele lui, ci intreaga lui atentie se indreapta spre puiul de curca mic si neajutorat.

Cainii din aceasta rasa sunt mari amatori de distractie si le place tare mult sa se joace cu membrii familiei care i-a adoptat, dar si cu alti caini de seama lor.

Mai mult de atat, cainii din rasa PitBull sunt prietenosi, amabili, docili si in general receptivi la dorintele proprietarilor lor.

Rabdarea, blandetea si dragostea lui Jules pentru puii cu care petrece mult timp este incredibila.

Istoria acestei rase incepe undeva in secolul al XIX-lea. Prin incrucisarea dintre Bulldog si Terrier s-a incercat obtinerea unui caine activ, capabil sa fie jucaus si totodata un atlet puternic.

Blana scurta, musculatura bine definita, gatul si pieptul late, capul plat, ii dau Pitbullului aspectul unui caine puternic si agil.

Urechile se cupeaza, in general, intr-o forma ascutita. Inaltimea variaza intre 35 si 60 cm, iar greutatea intre 10 si 35 de kilograme.

Din pricina aspectului sau exterior si temperamentului vulcanic, Pit Bull Terrier-ul American a stat in centrul mai multor povesti despre atacuri la adresa oamenilor.

De fapt, rasa este dominată de dorinta de a place stapanului si manifesta agresivitate in raport cu alte animale sau, mai ales, alti caini, atunci cand i se cere.

De altfel, este cunoscuta folosirea acestor patrupede in luptele ilegale de caini.

In ciuda acestei reputatii patate, daca sunt socializati si se subordoneaza fara discutie unui stapan calm, increzator si care stie sa se impuna in fata cainelui, acestia nu isi vor manifesta latura violenta, ci dimpotriva

. Sunt animale amuzante, jucause, extrem de loiale si pline de afectiune fata de membrii familiei, fie ei adulti sau copii.

Aproape in toate cazurile vorbim despre caini obedienti, dornici sa-si serveasca stapanul, ceea ce va naste in acesti caini instincte puternice de protectie si ii va face capabili sa lupte pana la moarte pentru a-si apara stapanul sau proprietatea acestuia.

Sunt caini de paza dominati de curaj si inteligenta, care uneori manifesta aceeasi tendinta de protectie si in situatii care nu o cer.

Se inteleg bine cu alte animale de casa, mai ales daca au fost crescuti impreuna de mici si le considera membrii familiei.

Per ansamblu, sunt caini prietenosi, dar nu sunt recomandati oricui, fiindca nu oricine il poate stapani.

Fiind atat de iubitor, stapanii ii rasfata sau nu se impun si se trezesc, la final, cu patrupezi neascultatori, care se cred stapani ai casei.