Radio Simplu

Aceasta este coregrafia care i-a adus echipei canadiene primul loc la Campionatul mondial de patinaj sincron

Echipa de patinaj sincron a Canadei numită Nexxice a câștigat primul loc la Campionatul mondial din 2015 cu programul lor extraordinar, având avans în fața altor 19 echipe. Echipa Finladei a fost pe locul doi și a Suediei pe locul trei, dar coregrafia și bucuria patinatorilor canadieni nu a putut fi întrecută.

Coregrafia a fost făcută pe melodia „MUD” de la The Road Hammers și au primit două dintre nivelele de patru și trei nivele din trei pentru prestația lor. În aceal an au participat la eveniment aproximativ 6700 de suporteri ai acestui sport.

Unul dintre membri echipei, Kristen Loritz, a spus: a fost electric pe gheață, mulțimea a fost fantastică. Am simțit energia atunci când ne-am oprit pe gheață și aceasta ne-a acompaniat până la final. Am exercsat cu un public simulator toată săptămâna, iar asta le-a ajutat pe fete să se relaxeze.

Membri echipei Nexxice, bazată în Burlington, Ont sunt: Loritz, Shannon Aikman-Jones, Maria Albanese, Ellicia Beaudoin, Emma Bonafiglia, Kelly Britten, Courtney Broadhurst, Lee Chandler, Alessia Chiovitti, Carla Coveart, Samantha Defino, Courtney Gray, Yu Hanamoto, Renata Khuzina, Victoria Kwan, Nichole Manahan, Kerrin Caitlin McKinnon, Victoria Smith, Kiersten Tietz și Gillian Tyler.

Nexxice este echipa canadiană campioană de nouă ori consecutiv și singura echipă din Nordul Americii care a câștigat campionatul mondial.

Campionatul de patinaj sincron a avut debutul în anul 2000 și este un eveniment anual organizat de Uniunea de patinaj internațional, atrăgând patinatori seniori de elită, grupați în echipe de patinaj sincron din toată lumea care își doresc să concureze într-un concurs internațional.

Încă de la început, primele locuri au fost deținute în cea mai mare parte de echipele Suediei și Finlandei. Echipa Suediei a câștigat șase titluri mondiale, patru medalii de aur și o medalie de bronz, iar echipa Finlandei a fost campionaă mondială de patru ori, deținând și patru medalii de argint și două medalii de bronz.

Alte echipe câștigătoare vin din Canada: NEXXICE cu două titluri mondiale, trei de argint și două de bronz, dar și Les Suprêmes cu o medalie de bronz, dar și din Rusia și Statele Unite ale Americii.

Sportul a devenit din ce în ce mai competitiv de-a lungul timpului, deși, la început, doar câteva echipe au avut curajul să se înscrie. Deși nu este la fel de cunoscut ca patinajul artistic, acest sport este un spectacol în sine.

Echipa din aceste imagini a intrat pe scenă cu multe emoții, purtând costume negre. Singurul băiat din echipă atrage atenția, cu siguranță, dar este la fel de talentate ca și colegele lui. Atunci când muzica începe, patinatorii dansează pe gheață, făcând totul să pară extrem de ușor.

Pașii în sincron, coregrafia în sine impresionantă, dar și atitudinea acestora chiar ne fac să ne simțim ca la spectacol. Modul în care a reușit echipa să umple tot patinoarul și bucuria cu care făceau fiecare pas le-a aduc peste nouă milioane de vizualizări pe Youtube.

Patinajul este unul dintre cele mai frumoase și mai elegante sporturi din lume, iar oamenii sunt încântați să vadă spectacole pe gheață.