Radio Simplu

Lansată în anul 1983, această melodie a făcut înconjurul lumii cu ritmul său antrenant

Muzica, de orice gen ar fi, este pentru majoritatea dintre noi un prilej de a ne transpune într-o stare de bine şi de a începe fiecare zi într-o notă de optimism şi bună dispoziţie.

Nu de puţine ori ascultăm cu multă bucurie o piesă muzicală care ne place sau un artist pe care îl admirăm foarte mult.

Cele două cântăreţe din aceste imagini reuşesc prin felul lor de a interpreta o piesă antrenantă să ne binedispună instantaneu.

Trupa americană „The Weather Girls” s-a format în San Francisco, California, în anul 1977 din două artiste de culoare pe numele lor Martha Wash şi Izora Rhodes (cunoscută ulterior după căsătorie ca Izora Armstead).

Piesa pe care cele două cântăreţe o interpretează într-un duet fantastic este scrisă de Paul Jabara şi Paul Shaffer în 1979 şi poartă titlul de „It’s Raining Men”.

Melodia a fost înregistrată de duetul american în anul 1982 şi în scurt timp a devenit hit internaţional, vândut în întreaga lume în peste 6 milioane de exemplare.

Cele două cântăreţe excelează prin ambitusul vocilor uimitoare şi prin forţa incredibilă cu care acestea reuşesc să atingă atât cele mai joase note cât şi acute impresionante.

După ce a fost compus, acest cântec a fost oferit mai multor cântăreţe renumite precum Diana Ross, Donna Summer, Cher sau Barbra Streisand, însă cele care au avut şansa de a-l face cunoscut au fost fetele de la „The Weather Girls”.

Nimic nu pare imposibil pentru trupa „The Weater Girls” şi după cum vedem videoclipul melodiei scoate în evidenţă talentul celor două artiste, dar şi prezenţa lor de spirit entuziastă.

Minunată interpretare!

Sorin Lupașcu trăiește pentru muzică. Este o enciclopedie a hiturilor de odinioară și a realizat o listă cu muzica anilor 80, muzică pe care încă o pune în cluburi din toată țara și adună fani mai vechi, dar și din tânăra generație.

Prezent la Interviurile Libertatea, Sorin Lupașcu a adus câteva vinyluri prețioase, din colecția sa care acum cântărește 3,8 tone, pe care a adunat-o în decursul anilor. „Uite, din perioada aia. Un CD cu ABBA și aici varianta aceleiași melodii cântată în spaniolă. Este extraordinar de rar.

Din perioada aia am adus niște discuri extrem de rare care erau pictate în culori diferite.

Discuri în care pentru că nu exista internet, nu existau informații ca acuma, unii dintre producători făceau informația direct pe disc, totul era pus aici, inclusiv George Michael.

Aici sunt două discuri pentru că are două single-uri în el. Că tot vorbeam de discuri colorate: un roșu, am adus și un galben. Și am mai adus un disc strange cut. Ș

i acuma ce-ți arăt e unicat în România. Ilie Năstase. Nu cântă nimic, ideea e de imagine, de promovare, e ceva în franceză’, ne spune DJ-ul și arată un disc din anii 80, cu fața lui Ilie Năstase pe ea.

„Dacă vorbim de perioada anilor ’70, sau începutul anilor ’70, muzica era dominată de soundul rock, noi vorbim de ceea ce însemna Queen, Led Zeppelin, Deep Purple, ăsta era începutul.

În 1976 apare deja primul hit al lumii disco – Love to love you baby, Donna Summer, o piesă compusă de Giorgio Moroder, e considerată a fi una din primele melodii compuse special pentru discotecă’, își mai amintește DJ-ul.

Muzica părinților, din 1979 până în 1995
1979: M – Pop Music, Village People – YMCA si In The Navy, Anita Ward – Ring My Bell si Abba – Chiquititta, Patrick Hernandez – Born To Be Alive.