Radio Simplu

Dansul tradițional chinezesc al acestei trupe a fost ceva diferit pe scena unui concurs de talente

O trupă de dansatoare din Atlanta a arătat pe scena concursului de talente America’s Got Talent o coregrafie care combină pași de balet și dans tradițional chinezesc cu evantaie, impresionând publicul și juriul de fiecare dată.

Trupa se numește Jasmine Flowers și a avut trei apariții în cadrul emisiunii, câștigând inimile juraților cu precizia cu care efectau mișcările, dar și prin sincronizare și eleganță. Membri juriului au fost impresionați încă de la prima audiție, mai ales că au văzut ceva cu totul și cu totul special.

Unul dintre jurați, personalitatea radio Howard Stern, a spus: „oregrafia a fost pur și simplu genială. Sunt foarte mândru de voi și voi ar trebui să fiți mândre de voi pentru că ați fost superbe!”

Grupul Jasmine Flowers vine de la Academia Profesională de dans din Atlanta și are 25 de dansatoare cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani. 24 de membri au origini chineze și una dinte fete are origini coreene. În trecut, grupul a câștigat o medalie de aur la Competiția Internațională de balet din Statele Unite ale Americii.

Extrem de diferite de ceilalți concurenți din cadrul concursului, dansatoarele din trupa Jasmine Flower au prezentat un dans viguros de fiecare dată. Deși evantaiele au fost elementele de recuzită principale, coregraful lor a introdus și elemente de artă marțială chineză.

Jenny Zhang, una dintre dansatoarele trupei în vârstă de 15 ani care făcea parte din echipă deja de cinci ani, era foarte emoționată: „fiecare dintre noi plânge. Totul este incredibil pentru că au fost o mie de audiții de la început, apoi am rămas la sute, iar faptul că am fost incluse în emisiune înseamnă mult pentru noi.”

Dansul chinezesc ne ajută să realizăm care este impresia americanilor despre chinezi, pui cu portocală și orezul prăjit!

Wei Dongsheng, antrenorul trupei a spus: „a existat multă dramă în prima săptămână ceea ce ne-a făcut să credem că nu vom avea șansa să continuăm să luptăm în această competiție. Atunci când am auzit răspunsurile poztive, atât eu, cât și fetele am început să plângem în hohote, iar eu nu am mai plâns de ani de zile!”

June Shi, unul dintre părinții reprezentanți a spus unui ziar că este foarte mândră de fete pentru că fac totul așa cum trebuie, primesc doar note de zece la șscoală și sunt și dansatoare minunate pe scenă: „Ca și părinți, ne dorim să păstrăm anumite tradiții chinezești în viața lor, așa că dansul este o parte din această culturăm ca și limba și le ajută să se exprime.”

Căpitanul echipei de dans, Jessica Ma spune: cred că juraților le-a plăcut mult stilul de dans chinez. Nu cred că au văzut multe elemente din acest dans înainte. Coregrafia noastră nu a conținut doar un dans chinezesc, ci și elemente de balet.

Cred că acest dans este o reprezentare perfectă a ceea ce suntem noi, cei mai mulți dintre noi suntem chinezi născuți și crescuți în America, așa că, prin combinarea dansului tradițional cu baletul occidental, ne putem exprima identitatea.