Radio Simplu

A săpat o groapă în pământ și a pus în ea o banană în coajă și un ou crud. Pare ciudat ce face, dar rezultatul e incredibil! Uite ce se întâmplă după doar câteva zile. Tot mai mulți fac asta

Acest clip a făcut înconjurul pămantului pe Internet. Are pană acum peste 1.2 milioane de vizualizări.

Imaginile prezintă o modalitate inedită a unui fermier de a fertiliza legumele. În filmuleț se poate observa cum el săpa o groapă în pământ.

Ulterior, el așează la baza ei un ou crud și o banană în coajă, după care pune roșia peste, și îi acoperă rădăcina cu pământ.

Oul și banana se vor descompune și vor furniza nutrienți importanți pentru roșie, nefiind astfel nevoie să utilizați îngrășăminte chimice pentru creșterea ei.

Cele mai simple și ieftine sfaturi pentru mușcate de invidiat: Urmează-le și tu!
Vrei să ai mușcate înflorite și frumoase toată vara? Iată câteva sfaturi utile:

1. În primul rând, ai grijă să cumperi flori cât mai sănătoase, cu frunze verzi. Amestecă pământul de grădină cu nisip și turbă, pentru ca florile să reziste cât mai mult și apa să se scurgă mai ușor. Atunci când observi că mușcatele cresc mai mult, adică au rădăcinile ieșite, mută-le într-un ghiveci mai mare, pentru a evita uscarea florilor. De asemenea, tulpinile florilor mai bătrâne se taie de la jumătate pentru a favoriza cresterea de noi vlăstari.

2. Aceste minunate flori sunt sensibile la umezeală, așadar au nevoie de ghivece găurite, pentru o scurgere bună.

3. Curăță mușcatele cât mai des, dacă vrei să fie înflorite mai mult timp. Nu lăsa frunzele sau florile uscate în ghiveci pentru că nu le ajuți să se dezvolte. Curățarea previne apariția ciupercilor pe părțile moarte ale plantei.

4. Dacă alegi mușcatele parfumate, să știi că acestea au nevoie de foarte multă lumină pentru a se dezvolta. Asadar, se potriveste de minune in mijlocul gradinii sau intr-un balcon insorit, potrivit sfatnaturist.ro.

5. Și mușcatele curgătoare au nevoie de lumină, însă nu este indicat să fie ținute direct în soare. Pentru ca au frunze cu perisori, muscatele ar trebui udate doar la radacina, o data pe zi, mai ales in zilele caniculare. Pentru ca aceste flori extraordinare sa reziste cat mai mult, ele pot fi udate cu apa fiarta si racita, pentru a indeparta excesul de floruri.

6. Un alt sfat util este ca la mijlocul verii, cand infloresc, sa li se dea o perioada de repaus de 5-6 saptamani, adica se se ude mai rar si sa nu se puna ingrasamant. De asemenea, nu se tin direct in curenti de aer, temperaturile ideale pentru aceste flori sunt 18-21 grade Celsius ziua si 12 grade pe timp de noapte.

7. Daunatorii muscatelor se combat cu insecticide, iar bolile cu fungicide. Acestea se gasesc la magazinele specializate.