Radio Simplu

A murit George Panainte, „secundul” lui Nicu Galerie! Poveste fabuloasă cu suporterul dinamovist: „N-a mai suportat umilința cu pescarii și a apărut cu doi crapi”

Clubul Dinamo a anunțat pe contul oficial de Facebook decesul suporterului dinamovist George Panainte (59 de ani).

„George «Aprozar» sau «Pescarul», așa cum era cunoscut în rândul suporterilor, a plecat dintre noi într-o lume mai bună, lăsând în urmă o poveste mereu frumoasă pentru tot ce înseamnă spiritul dinamovist, cu sute de meciuri în care și-a susținut echipa de suflet, acasă sau în deplasare.

Înmormântarea va avea loc duminică, 22 decembrie, la Cimitirul «Cărămidari» din cartierul Berceni”, se arată pe contul de Facebook al lui Dinamo.

„A VENIT CU DOI CRAPI LA MECI”
Ionel Culina, ofițerul de presă al formației alb-roșie, și-a exprimat și el regretul față de trecerea în neființă a lui George și a povestit un episod din dubla cu Knattspyrnufelag Reykjavik din Cupa UEFA.

„După înfrângerea la Reykjavik, în prima manșă, scor 2-0 pentru islandezi, echipa pregătită de Cornel Dinu și Cornel Țălnar avea să piardă și returul cu Knattspyrnufelag pe stadionul din Ștefan cel Mare. La pauză era 2-1 pentru islandezi, dar nu ăsta e subiectul.

La tribuna a doua a stadionului, pe copertina tunelului de acces, un suporter dinamovist nu a mai suportat umilința în fața pescarilor islandezi și a apărut cu doi crapi, unul mai mare decât altul.

Era George Aprozar, «secundul» lui Nicu Galerie. Ajunsese la capătul răbdării. Imaginile au făcut rapid înconjurul țării, iar George și peștii lui aveau să mai suporte încă o repriză de tristă amintire în fața amatorilor de la Knattspyrnufelag, sper să nu fi greșit vreo tastă!”, a scris Culina pe Facebook.

EŞECURILE ISTORICE ALE LUI DINAMO DIN EUROPA
Sezonul / Competiţia / Meciul

1956-1957 Cupa Campionilor ŢSKA Sofia (Bulgaria) – Dinamo 8-1 şi 2-3
1986-1987 Cupa UEFA 17 Nentori Tirana (Albania) – Dinamo 1-0 şi 2-1
1997-1998 Cupa UEFA Knattspyrnufelag (Islanda) – Dinamo 2-0 şi 2-1
2007-2008 Cupa UEFA Dinamo – Elfsborg (Suedia) 1-2 şi 1-0
2008-2009 Cupa UEFA NEC Nijmegen (Olanda) – Dinamo 1-0 şi 0-0
2011-2012 Europa League Vorskla Poltava (Ucraina) – Dinamo 2-1 şi 3-2