Radio Simplu

A murit! Adrian Năstase a făcut anunţul tragic

Este doliu în lumea politică. Fostul preşedinte al Senatului, Oliviu Gherman, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani.

Oliviu Gherman a fost un om politic și senator în patru legislaturi. Vestea despre decesul lui a fost confirmată, marţi, de Adrian Năstase, pe blogul personal. Acesta a ținut să tranzit un mesaj de condoleanțe.

„A murit, la 90 de ani, Oliviu Gherman. Un intelectual, un om desăvârşit. Personalitate inteligentă, calmă. Un politician înţelept. Ani de zile, începând din 1992, am lucrat în ‘tandem’. Ca prieteni. El era preşedinte al FDSN, eu preşedinte executiv. El era preşedinte al Senatului, eu preşedinte al Camerei (1992 – 1996). Colegi în acelaşi partid. Fizician remarcabil, profesor universitar, ambasador la Paris. O carieră politică şi legislativă de excepţie. Un model pentru o întreagă generaţie”, a scris Adrian Năstase.

Oliviu Gherman, senator în patru legislaturi
Oliviu Gherman, fost președinte al Senatului și reprezentant de frunte al social democraților din anii 90.Politicianul a fost senator în patru legislaturi și a făcut parte din echipa care a fondat FDSN, care a devenit ulterior PDSR și PSD.

Oliviu Gherman a ocupat de-a lungul timpului mai multe funcții importante. Acesta a fost președinte al Senatului (1992-1996), ambasador la Paris și fost președinte al PDSR (strămoșul PSD). De asemnea, Oliviu Gherman a fost senator de Dolj timp de patru mandate.

Mai mult, acesta a condus între 1992 și 1997 FDSN și ulterior PDSR. A demisionat din Senat pe data de 27 august 2001 și a fost înlocuit de Constantin Alexa. Pe lângă implicarea politică Oliviu Gherman a mai fost fizician,profesor universitar și diplomat român.