Creierul este un organ care creste si se dezvolta permanent iar buna functionare a sa depinde de modul in care-l hranim si-l tratam.
Stresul si grasimile, fumatul, alcoolul si noptile nedormite sunt cei mai mari inamici ai creierului.
Nu conteaza marimea creierului sau numarul de neuroni, conteaza neurotransmitatorii, cei care traseaza autostrazile creierului, facand posibila circulatia gandurilor; ei stimuleaza memoria, inteligenta, creativitatea si sunt raspunzatori de dispozitia noastra.
Alaturi de legume, fructe si alimente bogate in acizi grasi Omega, sunt si cateva plante care ajuta creierul. Iata cateva remedii naturiste pentru concentrare si stimularea gandirii:
Ceai din urmatoarele plante: catina, macese, traista ciobanului si matase de porumb.
Prepararea ceaiului : se pune la fiert 1litru de apa, cand acesta clocoteste, se pun 2 linguri de macese zdrobite.
Se lasa sa fiarba 5 minute. Se adauga apoi 2 lingurite de fructe de catina, se ia de pe foc si se mai adauga 1 lingurita de traista ciobanului si 1 lingurita de matase de porumb.
Se lasa apoi acoperit 10 minute. Se beau 3-4 cani pe zi pe o perioada de 3 saptamani.
Acest ceai contine vitamine, acizii si aminoacizii necesari creierului pentru cresterea performantelor intelectuale.
Roinita (Meliisa officinalis) este o planta care intareste memoria.
Se pot bea 3 cani de ceai pe zi sub forma de infuzie, facut dintr-o lingurita de planta la o cana de apa.
Tot pentru intarirea memoriei poate fi folosita si ventrilica (Veronica officinalis), mai ales in perioadele cu activitate intelectuala deosebita.
Un bun stimulent al memoriei este si uleiul de coriandru. Se pot lua 3-5 picaturi, de 3 ori pe zi, dupa mese.
Polenul: cate o lingurita de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de fiecare masa. Polenul se poate consuma ca atare sau amestecat cu putina miere.
Durata curei este de 30 de zile, iar dupa o pauza de 2 luni se reia. Se fac maximul 3 cure pe an.
Ghimbirul: este o planta radacinoasa din care se face un rachiu medicinal. De asemenea, poate fi consumat proaspat, in salate.
Chimenul stimuleaza gandirea creative.
Beti constant ceai de chimen preparat din 2 lingurite de seminte zdrobite oparite intr-o cana cu apa fiarta.