Radio Simplu

7 lucruri pe care nu le știai despre curele de slăbire

Parcă suntem mereu preocupați să slăbim. În fiecare zi ne sunt prezentate zeci de produse alimentare delicioase care parcă ne cheamă la ele. Bineînțeles, rar ni se întâmplă să le refuzăm, așa că ne gândim instantaneu cum să facem să scăpăm rapid de caloriile pierdute.

Din păcate, nu există nicio șansă să mâncăm tot ce ne dorim și să avem greutatea ideală, dar iată câteva fapte fascinante car poate te vor face să privești altfel dietele:

1. În timpul secolului XIX, o dietă numită Fletcherism a devenit foarte populară. Introdusă de americanul Horace Fletcher, dieta promova ideea de a mesteca mâncarea de cel puțin 32 de ori până când se transformă în lichid.

Acesta susținea că metoda sa ajută oamenii să piardă în greutate și să evite anumite boli.

2. În Dubai, există un stimulator interesant care să te ajute cu pierderea în greutate. Unii oameni își imaginează că sunt mai slabi și asta îi ajută, în schimb, alte persoane au nevoie de alt gen de stimulare.

Oamenii din Dubai au inventat un concurs național în care pentru fiecare kilogram pe care copilul unei familii îl pierde, familia primește un gram de aur. Pe tine te-ar ajuta?

3. Elvis Presley era un mare fan al dietei frumoasei adormite. Aceasta presupune ca o persoană să fie sedată pentru câteva zile la rând. Motivul este simplu: o persoană nu mănâncă în timp ce doarme, nu-i așa?

4. Ne îngrășăm atunci când facem cumpărături atunci când suntem înfometați. Știm cum funcționează totul. Îți faci o listă de cumpărături pline de produse sănătoase, cum ar fi legume, fructe, cereale și ești mândru de tine.

Dar, dacă faci greșeala de a ajunge în magazin atunci când ești înfometat, toată lista ta nu va mai avea niciun scop. Vei alege produsele care arată cel mai bine și, de obicei, acestea sunt cele care îngrașă cel mai tare.

5. O celulă de grăsime trăiește timp de aproximativ șapte ani. Atunci când celula de grăsime dispare, una nouă crește pentru a o înlocui. Corpul ține cont de numărul celulelor, dar și de cantitatea de grăsime din fiecare celulă.

Dacă acestea sunt îndepărtate prin liposucție, de exemplu, corpul compensează prin a crește celule noi de grăsime în alte zone ale corpului.

6. Mâncăm mai puțin atunci când suntem singuri. Vrei să slăbești? Mănâncă mai mult când ești singur. Studiile au demonstrat că avem tendința de a mânca mai mult atunci când suntem lângă alți oameni – cu 35% mai mult.

Deși încă nu există un motiv bătut în cuie, există factori care influențează, cum ar fi presiunea socială, sau pentru că ne simțim prea bine pentru a ne opri din mâncat, sau pur și simplu pentru că suntem atenți la altceva și uităm să ne mai oprim.

7. Milioane de oameni își încep anul cu dorința de a pierde în greutate și de a avea un stil de viață mai sănătos. Totuși, lucrurile nu se adeveresc, iar pierderea în greutate este numărul 1 în topul rezoluțiilor încălcate de Anul Nou.

Până la mijlocul lunii februarie, prezența la sala de sport revine la normal.