Radio Simplu

5 tratamente naturiste care te vor ajuta să estompezi vergeturile

Vergeturile se manifestă sub formă de linii albe sau mov, nu se văd foarte tare, dar sunt totuşi vizibile şi le deranjează mai ales pe femeile care îşi doresc o piele fără cusur. Vegeturile apar atunci când există fluctuaţii de greutate, pielea se întinde excesiv şi după ce îşi revine, apar aceste dungi cu aspect neplăcut pe suprafaţa pielii. Iată ce trebuie să faci ca să fie mai puţin vizibile:

1. Untul de cacao

Untul de cacao hidratează pielea în profunzime.Are o mulţime e substanţe nutritive şi acizi graşi benefici, aşa că e indicat pentru tratamentul pielii uscate şi lipsite de elasticitate. Dacă vrei să ai vergeturi mai puţin vizibile, masează-te cu unt de cacao pe zonele cu probleme şi astfel pielea ta va fi mai fermă şi va avea un aspect mai plăcut.

2. Uleiurile de ricin sau de măsline

Unele uleiuri nu sunt bune doar consumate în salate ci şi ca produse cosmetice. Uleiul de ricin sau de măsline acţionează asupra vergeturilor şi duc la estomparea acestora. Nu numai că te scapă de imperfecţiuni, dar şi întind pielea şi o fac mai elastică. Se recomandă să masezi zonele cu probleme cu ulei de ricin sau de măsline.

3. Miere şi lăptişor de matcă

Dacă îţi doreşti un tratament cu adevărat eficient pentru vergeturi, apelează cu încredere la miere şi lăptişor de matcă. Acestea reînnoiesc celulele şi au o acţiune mai rapidă decât alte alternative sănătoase.

Lăptişorul de matcă are efecte în straturile cele mai adânci ale pielii şi o reface pe aceasta din interior. Mierea are acţiune hidratantă, face pielea fermă şi elastică şi cicatrizează imperfecţiunile acesteia.

Dacă amesteci miere cu lăptişor de matcă şi aplici această combinaţie în fiecare zi, alături de o dietă bogată în vitamine şi minerale şi consumi suficientă apă rezultatele nu vor întârzia să apară.

4. Albuşul de ou

Albuşul de ou conţine o cantitate mare de proteine şi aminoacizi benefici pentru piele, care o ajută pe aceasta să se reîmprospăteze, iar ţesuturile sunt regenerate cu o viteză mult mai mare decât în mod obişnuit. Limpezeşte-te cu apă rece pe zonele cu probleme şi apoi masează-te pe ele cu albuş de ou.

5. Aloe Vera

Aloe Vera este extrem de benefică pentru pielea cu probleme şi pentru tratarea vergeturilor. Aloe Vera intră în componenţa produselor cosmetice actuale datorită acţiunii sale rapide şi eficiente asupra pielii. Masează-te în fiecare zi pe părţile corpului cu vergeturi cu ajutorul unui gel cu Aloe Vera.