Radio Simplu

4 cure cu semințe care dezintoxică organismul şi îl păstrează veşnic tânăr

Seminţele făceau parte din reţetele magice ale vindecătorilor de odinioară. În prezent, ele sunt ingrediente pentru cele mai eficiente preparate naturiste, folosite cu succes ca leac pentru diferite afecţiuni.

Deşi par uscate, seminţele sunt organisme vii, bogate în nutrienţi. Au efecte puternice şi menţin organismul veşnic tânăr, când sunt folosite corect.

Cura cu seminţe de in

Următorul tratament este un excelent mijloc de dezintoxicare pentru întreg organismul. Poate fi folosit cu succes şi în boli de piele, cum ar fi acneea, alergia, psoriazisul, anumite forme de lupus.

Odată ajunse în stomac, seminţele de in absorb mult lichid şi formează un bol, care va curăț în drumul său întreg tubul digestiv şi va împinge toate materiile reziduale din intestin.

Se consumă, seara, pe stomacul gol, 2 linguri de seminţe de in, pe nemestecate. Tratamentul se urmează zilnic, vreme de 2 săptămâni.

Cura cu seminţe de floarea-soarelui

Este o cură extraordinară de dezintoxicare şi întinerire. În timpul curei vor fi scoase din alimentaţie toate grăsimile, alimentele care le conţin: prăjelile, carnea, untul, margarina, produsele de patiserie şi cofetărie, halvaua, brânzeturile (în afară de brânza dulce de vaci).

Se consumă 200 g seminţe de floarea-soarelui pe zi, neprăjite, ca atare sau în combinaţie cu multe legume şi fructe crude. Cura durează 10-20 de zile. Se poate face de cel puţin 4 ori pe an, la schimbările de anotimp.

Cura cu seminţe de susan

Seminţele de susan conţin vitaminele A, B, C, E, fiind ideale pentru întărirea şi curăţirea organismului.

Se consumă câte 15-20 g de pulbere preparată din seminţe, cu puţină apă, de 3 ori pe zi, cu 10-15 minute înainte de masă, pe o perioadă de cel puţin 1 săptămână.
Cura cu boabe de piper negru şi stafide

Detoxifierea ficatului ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la întărirea sistemului imunitar. Se reduce astfel astfel riscul îmbolnăvirilor şi se menţine o stare de sănătate foarte bună. Tratamentul ajută şi în caz de pietre la rinichi.

Se aleg stafide mai mari şi se introduce în fiecare câte 1 boabă de piper negru. În prima zi se mestecă bine şi se înghite 1 stafidă, a 2-a zi se mănâncă 2 stafide şi tot aşa, până se ajunge la 10 stafide umplute cu piper. Se repetă procedura, însă de data asta în descreştere, până se ajunge la 1 stafidă.