Radio Simplu

25 de femei au cântat melodia „Let It Go” din Regatul de gheață în 25 de limbi

Ca un răspuns al popularității enorme al melodiei Lei it go din desenele animate de la Disney, Frozen, Disney a eliberat o versiune multilingvistică a cântecului. Așadar, 25 de femei au cântat melodia în 25 de limbi diferite.

Aceste imagini sunt importante pentru că reprezintă cel mai vizionat filmuleț de pe Youtube în mai multe limbi. În cazul versiunilor străine, Disney a încercat să găsească variante care să se potrivească bine cu artista originală care a interpretat personajul Elsa – Idina Mendel.

Unul dintre cele mai comune comentarii ale filmulețului pe Youtube a fost despre cât de bine seamănă vocile interpretelor cu vocea lui Idina, aproape ca și cum aceasta cânta în toate cele 25 de limbi. Disney a prezentat și o versiune în care prezenta și celelalte artiste.

Acestea sunt cele 25 de limbi prezentate: engleză, franceză, germană, olandeză, mandarină, suedeză, japoneză, spaniolă latin-americană, poloneză, maghiară, spanilolă castelană, catalană, italiană, coreeană, sârbă, cantoneză, portugheză, malaeziană bahasa, daneză, bulgară, norvegiană, thai, franceză canadiană, felmish.

Selecția celor 25 de limbi de la Disney a ridicat semne de întrebare, totuși. Nu se știe de ce s-au ales aceste limbi în special. Există 43 de dublări internaționale ale desenelor, iar Disney a eliberat și celelalte versiuni ale melodiei într-o compilație care se numește Let it Go: The Complete Set în care există și varianta în limba română.

Frozen este un musical american de fantezie produs de Walt Disney Animation Studios și eliberat de Walt Disney Pictures. Acesta este cel de-al 53-lea desen animat propus de Disney și are o poveste inspirată din povestea Regina de gheață a lui Hans Christian Andersen.

Desenele spun povestea unei prințese fără teamă care pornește într-o călătorie alături de un om al gheții, renul său loial și un om de zăpădă loial pentr a o găsi pe sora ei care a adus iarnă veșnică peste tot regatul cu puterile ei de gheață.

Frozen a avut parte de mai multescenarii de-a lungul anilor până să se ajungă la varianta finală, din 2011. Scenariul a fost scris de Jennifer Lee, care a și regizat împreună cu Chris Buck. În producția originală, vocile aparțin lui Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad, și Santino Fontana.

Christophe Beck a fost angajat să compună coloana sonoră a filmului, în timp ce soțul și soția Robert Lopez și Kristen Anderson-Lopez au scris cântecele. Într-un final, Frozen și-a avut premiera în 2013, în California, fiind considerat cel mai bun desen animat Disney de la era renascentistă a studioului.

Filmul a avut un succes financiar răsunător, câștigând mai mult de un miliard de dolari în total, inclusiv 400 de milioane de dolari în America și Canada și 247 de milioane în Japonia.

Oamenii așteaptă cu nerăbdare partea a doua a filmului care va apărea în noiembrie 2019. Filmul Frozen a reușit să câștige atât inimile copiilor, cât și ale adulților, motiv pentru care aceștia nu refuză niciodată ocazia de a se uita la desene cu cei mici.

În plus, melodia Lei it go ne-a intrat la suflete și, indiferent de limba în care este cântată, putem spune că toate lumea, indiferent de vârstă, știe versurile.